Politika

Milić se sastao sa ambasadorom Rumunije

2602milic
P
redsjednik SNP-a Srđan Milić razgovarao je danas, sa novoimenovanim i opunomoćenim ambasadorom Rumunije, Ferdinandom Nagijem.

Milić se sastao sa ambasadorom Rumunije
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Milić je uz dobrodošlicu i želju za uspješnu misiju ambasadora Nagija, izrazio očekivanje da će se i u narednom periodu nastaviti dobra saradnja SNP sa predstavnicima rumunske Vlade u Crnoj Gori, te da će se unaprijediti bilateralni, dobri i prijateljski odnosi između  Crne Gore i Rumunije.

Sagovornici su ocijenili da postoji veliki je prostor za unapređenje saradnje dvije zemlje u mnogim oblastima privrede i jačanje ekonomskih veza, što predstavlja dobru osnovu za dostizanje zajedničkih evropskih ciljeva, od kojih će imati koristi svi građani. U tom smislu oni su pozdravili nedavno otvaranje Ambasade Crne Gore u Bukureštu.

Milić je istakao da je veoma značajna podrška Rumunije na evropskom putu kojim ide Crna Gora i region. Očekuje nas veliki posao, posebno sada, kada je Crna Gora otvorila pregovaračka poglavlja 23 i 24. Iskustva Rumunije i mišljenja njihovih eksperata u oblasti vladavine prava svakako će nam dobro doći, kao i u poglavlju 27 zaštite životne sredine.

Tokom susreta razmijenjena su mišljenja o regionalnom razvoju i učešću lokalnih samouprava u procesu integracija, naročito korišćenjem sredstava iz IPA fondova opredijeljenih za razvoj opština.

-Potrebno je produbiti našu saradnju i u oblastima infrastrukture, kulture, sporta, ekologije i turizma. Neophodno je stvoriti povoljan poslovni ambijent i mogućnosti povezivanja turističkih predstavnika dvije zemlje,- naglasio je Milić.

Takođe, predsjednik SNP-a upoznao je ambasadora Rumunije sa predizbornim aktivnostima ove partije za predstojeće lokalne izbore, kao i o aktivnostima i inicijativama Kluba poslanika SNP.

Portal Analitika