Politika

POZITIVNA: Odlazeća vlast u Beranama priznala da je nemoćna da riješi problem otpada

2602pozitivna
K
onačno je odlazeća vlast u Beranama, nakon sedam godina protraćenog vremena i novca, priznala da je nemoćna da riješi dugogodišnji problem odlaganja otpada, saopštio je opštinski Odbor Pozitivne Crne Gore Berane.

POZITIVNA: Odlazeća vlast u Beranama priznala da je nemoćna da riješi problem otpada
Portal AnalitikaIzvor


Kako navode u saopštenju dostavljenom

Portalu Analitika

, naprasno je donijeta odluka da se mještanima Beransela izađe u susret i time ispoštuju njihovi napori da se nagomilano smeće sa Vasovih voda ukloni, ali i da se na toj lokaciji ne gradi sanitarna deponija.



"Međutim, do takve odluke nijesu došli konsultujući relevatne institucije niti referentne stručnjake, već konsultujući svog „političkog mentora“ za ove izbore, tj. potpredsjednika DPS-a iz Budve. Tim potezom su, nesvjesno, odmah otkrili da ta odluka ima samo političku pozadinu, a nikako stručnu" kažu u Pozitivnoj.



Oni naglašavaju da "ovakve procjene i jeftini politički potezi uoči martovskih izbora neće im nadomjestiti nedostajući broj glasova".



U opštinskom Odboru Pozitivne naglašavaju da građani Berana znaju da je njihovo pravo na zdravu životnu sredinu Ustavom zagarantovano.



"Isto tako znaju da neće omogućiti vladajućoj strukturi još jedan mandat za ponovno traženje lokacije za privremeno odlagalište, definisanje najboljeg i najekonomičnijeg modela za sanaciju onoga sto su napravili na Vasovim vodama za svoja dva mandata, niti biranje novih potencijalnih lokacija za regionalnu sanitarnu deponiju i izradu sve potrebne dokumentacije".



Kako navode, sve što je vlast umjela pokazala je prethodnih godina, a danas to konačno i potvrdila.



"Skoro milion potrošenih eura za rješavanje pitanja odlaganja čvrstog otpada nijesu bile vaše pare, već novac svih nas, građana. Stoga, vrijeme je da vlast preuzmu pošteni ljudi, koji će umjeti da rade, ali i da utvrde odgovornost onih koji nijesu tim novcem raspolagali na pravi način".



U Pozitivnoj ističu da Crna Gora ima ljude koji će se nakon devetog marta sa ozbiljnošću posvetiti rješavanju ovog gorućeg problema i pokazati da je dovoljno biti vrijedan, mudar i ekonomičan domaćin da bi se ovaj i svi ostali problemi riješili u interesu grada i građana.

 

Portal Analitika