Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • DANILOVIĆ: Stav DF-a o bojkotu nepromijenjen, inicijativa SNP-a o nepovjerenju Vladi obesmišljava rad opozicije

DANILOVIĆ: Stav DF-a o bojkotu nepromijenjen, inicijativa SNP-a o nepovjerenju Vladi obesmišljava rad opozicije

2202goranD_1
Š
ef poslaničkog kluba Demokratskog fronta Goran Danilović kazao je u izjavi za Portal Analitika da stav DF-a o bojkotu parlamenta ostaje nepromijenjen. Danilović je istovremeno ocijenio da je zbunjujuća i neprihvatljiva inicijativa SNP-a o izglasavanju nepovjerenja Vladi jer bi to značilo nove parlamentarne izbore po starim izbornim zakonima i kako je kazao, laganu mogućnost Đukanoviću da pobijedi opoziciju na izborima.

DANILOVIĆ: Stav DF-a o bojkotu nepromijenjen, inicijativa SNP-a o nepovjerenju Vladi obesmišljava rad opozicije
Portal AnalitikaIzvor

- Mi smo prvo pokradeni na predsjedničkim izborima a potom strpljivo godinu dana kroz rad Radne grupe pokušavali da obezbijedimo nešto pravilnije i bolje uslove za budućnost. DPS je međutim u posljednjem trenutku srušio izborni zakon pod izgovorom da su u njemu zanemarena prava manjina odnosno afirmativna akcija na lokalnom nivou. Jasno smo im stavili do znanja da smo spremni da to riješimo, ali samo o tome da raspravljamo. Nikako da razvlačimo novi krug pregovaranja. Taj stav se neće promijeniti i to moraju znati svi. Onaj koji je kriv mora snosniti konsekvence i mora shvatiti da nije u prilici da lepršavo nameće nove razgovore i novu priču. Ako hoće o afirmativnoj akciji tu smo - ako neće, mi ćemo svojim putem, rekao je Danilović za Portal Analitika upitan da prokomentariše poziv njemačkog ambasadora u Podgorici Pijusa Fišera da sve sve stranke vrate pregovorima o izbornom zakonu.

Danilović je kao zbunjujuću i nevjerovatnu odbacio inicijativu SNP-a o glasanju nepovjerenju Vladi.

- Samo javno upozoravam kolege iz SNP-a odnosno ljude koji vode klub poslanika da je potpuno zbunjujuće i nevjerovatno tražiti raspravu o nepovjerenju Vladi u ovom trenutku jer i da se izglasa nepovjerenje - to bi značilo da imamo izbore po starom zakonu. To bi značilo da je neko potpuuno neiskreno devet mjeseci učestvovao zajedno sa mnom, na izradi izbornog zakonodavstva. Dalje, to bi značilo da neko daje mogućnost Milu Đukanoviću da nas još jednom lagano pobijedi na izborima i novi četvorogodišnji mandat. Za nas je to neprihvatljivo jer se mi borimo da nema novih izbora po starom zakonodavstvu. I zbog toga smo van parlamenta. Inicijativa SNP-a obesmišljava cjelokupni rad opozicije i nije mi jasno kako jedna opoziciona partija može ponuditi nove izbore po starom zakonodavstvu, zaključio je Danilović.

N.Z.

 

 

Portal Analitika