Društvo

Preko milion konekcija besplatnog bežičnog interneta

2602wireless
R
ezultati korišćenja besplatnog bežičnog interneta za građane Crne Gore, koje Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije realizuje u sklopu projekta Wireless Montenegro, prevazilaze sva očekivanja i u ovom trenutku registrovano je preko milion konekcija putem kojih su građani koristili internet. Kako se navodi u saopštenju Ministarstva za informaciono društvo, tu privilegiju ostvarili su građani Podgorice, Budve i Nikšića koji su se 1 100 186 puta konektovali za korišćenje besplatnog bežičnog interneta.

Preko milion konekcija besplatnog bežičnog interneta
Portal AnalitikaIzvor

 

Najveći broj konekcija ostvaren je na lokaciji Kliničko bolničkog centra gdje je ostvareno preko 200 000 konekcija, a treba izdvojiti i građane Nikšića koji su, s obzirom na to da besplatan bežični internet koriste tek nešto više od deset dana, ostvarili na lokacijama Filozofskog fakulteta i Fakultet za sport i rekreaciju oko 50 000 konekcija, kaže se u saopštenju Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije dostavljenom Portalu Analitika.

 

Građani besplatan bežični internet mogu koristiti pod nazivom Free Montenegro.

 

U Ministarstvi ističu da su u Podgorici pokrivene još dvije lokacije i to: Srednja elektrotehnička škola u dijelu grada preko Morače i južna strana gradskog stadiona Budućnosti. Takođe, preduzete su sve mjere kako bi se ovih dana pokrile besplatnim bežičnim internet signalom i ostale srednje škole u Podgorici, kao i Rimski trg i Trg slobode u centru grada.

foto: www.mojportal.ba

Portal Analitika