Svijet

Putinova ljubimica „Čajka“ na remontu u Hrvatskoj

2502jahta
S
lužbena jahta Vladimira Putina vrijedna 30 miliona eura nalazi se na remontu u Trogiru. Takozvana „Čajka” je luksuzno plovilo dugačko 53,8 metara. Saloni, sobe i prostorije za odmor opremljeni su po idejama kreatora Žan-Gija Vergesa i namijenjeni su za boravak 12 putnika.

Putinova ljubimica „Čajka“ na remontu u Hrvatskoj
Portal AnalitikaIzvor

"Leo Fun" koji je napravljen 2009. godine u Turskoj, prije tri godine je kupljen za potrebe Ruske Federacije kako bi bio oficijalni predsjednički brod.

U to vrijeme prvi čovjek Rusije bio je Dmitrij Medvedev. Danas ova jahta, koja je plaćena 30 miliona eura „pripada“ Vladimiru Putinu i trenutno se nalazi na remontu u Hrvatskoj, u Trogiru.

Luksuzna jahta, poznatija kao „Čajka“, dugačka je 53,8 metara i izgrađena je po nacrtima italijanskog dizajnera Paola Kaljarija.

Saloni, sobe i prostorije za odmor opremljeni su po idejama kreatora Žan-Gija Vergesa i namijenjeni su za boravak 12 putnika i isto toliko članova posade.

„Čajka“ ima četiri palube. Predsjednički apartman je na trećem „spratu“, a tu se nalaze još četiri kabine, salon, trpezarija i bar.

Na najvišoj, sunčanoj palubi su đakuzi, teretana, pokriveni prostor za ručavanje sa roštiljem i barom.

Jahta je opremljena i vodenim skuterom i brodićem za ribolov.

izvor: rts.rs

Portal Analitika