Fudbal

Raul: Anćelotijev Real je jedan od najjačih

RalMajstor
L
egenda Real Madrida Raul Gonzales, smatra da je aktuelni tim Real Madrida jedan od najboljih u proteklih nekoliko godina.

Raul: Anćelotijev Real je jedan od najjačih
Portal AnalitikaIzvor

Napadač koji je proveo punih 16 godina u redovima ''kraljevskog kluba'' i dvije godine u Gelzenkirhenu smatra da će duel njegova dva bivša kluba u osmini finala Lige šampiona (srijeda, 20:45) biti težak sa obje strane.

- Volim oba kluba. Proveo sam svoje najbolje godine sa njima, i zaista im želim puno sreće. Real Madrid se danas nalazi u najboljem stanju u posljednjih nekoliko godina. Igra odlično, ali i Šalke je dobra ekipa, i to su dokazali samim tim što su došli do nokaut faze, Tako da će ova utakmica biti teška za obje strane.

Bivši španski reprezentativac se potom osvrnuo i na pojedinačne kvalitete igrača Reala.

- Kristijano Ronaldo je bez sumnje najbolji igrač planete u ovom trenutku. On trenutno doživljava najjaču fazu svoje karijere. Ćabi Alonso je izuzetno važan igrač za tim. On je majstor na sredini terena, on tu dominira. Pravi je predvodnik. Ali, i uz njih dvojicu postoje još mnogo važne ličnosti u timu, kao što su Kasiljas i Serhio Ramos.

Španac je zaključio da bi Šalke trebao da pruži i više od maksimuma kako bi prošao ekipu Reala:

- Vjerujem da Šalke može da igra protiv Reala. Svaki igrač na terenu će morati da da 120 posto svojih mogućnosti i da igra sa punim potencijalom. Naravno, uz malo sreće, sve je moguće - istakao je Raul

Na pitanje novinara da prognozira pobjednika Lige šampiona, Španac nije dao konkretan odgovor.

- To je veoma teško prognozirati. Vidjeli ste kako su svi timovi prošle neđelje izgubili utakmice i to kod kuće. Ima mnogo jakih timova, i ove godine treba više napora kako bi se te ekipe pobijedile - zaključila je legenda ''kraljevskog kluba''. (sportal)

Portal Analitika