Fudbal

LŠ: Mančester u Atini, Zenit čeka Dortmund

LigaSampionaLogo
L
iga šampiona nastavlja se večeras, a prvi mečevi osmine finala elitnog takmičenja odigraće se u Atini i Sankt Petersburgu.

LŠ: Mančester u Atini, Zenit čeka Dortmund
Portal AnalitikaIzvor

"Jorgos Karaiskakis" stadion biće mali da primi sve one koji su željni fudbalskog spektakla. U Pirej je stigao veliki Manečster junajted, koga će ugostiti Olimpijakos.

- Prezadovoljan sam što smo došli do ove faze takmičenja i jedva čekam da utakmica počne - poručio je Španac na klupi Olimpijakosa, Mičel, dodavši:

- Iskustvo je na njihovoj strani i vrlo je važno u ovakvim utakmicama, ali mislim da moj tim ima sve sastojke da taj nedostatak nadomjesti. Posvećenost i požrtvovanje koje nas je dovelo do osmine finala biće nam adut protiv Mančestera i učinićemo sve da pobijedimo.

Mičel za ovaj meč neće moći da računa na iskusnog Argentinca Havijera Saviolu koji se povrijedio. Očekuje se da u napadu zaigra Paragvajac Nelson Valdez.

U taboru Junajteda atmosfera je bolja nego prethodnih neđelja zbog pobjede nad Kristal Palasom i prekida niza od tri meča bez trijumfa u ligi.

- Uživam u ovakvim utakmicama i radujem im se. Osvajanje grupe nas je osokolilo, ali meč protiv Olimpijakosa će biti težak. Moramo da igramo zaista dobro da bismo se kvalifikovali u četvrtfinale. Runi i Van Persi su u odličnoj formi i umiju da postižu golove u velikim utakmicama. Daleko smo bolji tim kada su oni na terenu zajedno - rekao je menadžer Junajteda Dejvid Mojes.

Dva ipo sata ranije Zenit i Borusija Dortmund igraće u Sankt Petersburgu (18). Ekipa Lućana Spaletija ispisala bi novu stranicu u istorijii kluba prvim plasmanom u četvrtfinale Lige šampiona.

- Dortmund je izuzetno jak tim koji je prošle sezone igrao finale ovog takmičenja i to govori sve o njima. Ljudi koji vode Zenit su vrlo ambiciozni, postavili su visoke ciljeve, a mi smo tu da ih ispunimo. Rekao sma mojim igračima da im se pruža prilika da ispišu istoriju kluba - rekao je italijanski stručnjak Spaleti.

Njegov kolega na klupi Borusije Jirgen Klop kaže da dobro analizirao igru rivala u osmini finala Lige šampiona.

- Gledali smo sve Zenitove utakmice ove sezone, uključujući i ove posljednje na pripremama u Izraelu i naravno one u grupnoj fazi, posebno protiv Porta i Atletiko Madrida - otkrio je Klop.

Borusija će protiv Zenita igrati bez trojice standardnih igrača: Nevena Subotića, Ilkaja Gindogana i Jakuba Blaščikovskog.

Utorak:

Zenit - Borusija dortmund (18)

Olimpijakos - Mančester junajted (20.45)

Srijeda:

Galatasaraj - Čelsi (20.45)

Šalke - Real Madrid (20.45)

Odigrano ranije:

Mančester siti - Barselona 0:2

Bajer - PSŽ 0:4

Milan - Atletiko Madrid 0:1

Arsenal - Bajern 0:2

Portal Analitika