Ostalo

ZOI: Rusima najviše medalja

RusijaIgre
S
portisti Rusije sa 33 osvojene medalje najuspješniji su učesnici Zimskih olimpijskih igara u Sočiju. Reprezentativci zemlje domaćina Igara osvojili su 13 zlatnih, 11 srebrnih i devet bronzanih medalja.

ZOI: Rusima najviše medalja
Portal AnalitikaIzvor

Norveška zauzima drugo mjesto sa 26 odličja, 11 zlatnih, pet srebrnih i 10 bronzanih. Kanada, koja je bila domaćin Igara prije četiri godine, nastup u Sočiju završila je sa 25 odličja, od kojih je deset zlatnih. Ima i deset srebrnih i pet bronzanih odličja.

Američki sportisti, koji su u Vankuveru bili najuspješniji sa 37 medalja (devet zlatnih, 15 srebrnih i 13 bronzanih), u Sočiju su osvojili devet zlatnih, sedam srebrnih i 12 bronzanih medalja. Holandija, koja je dominirala u klizačkim disciplinama, ima osam zlatnih, sedam srebrnih i devet bronzanih odličja.

Od bivših jugoslovenskih država, ponovo je najuspješnija bila Slovenija sa osam medalja, po dvije zlatne i srebrne i četiri bronzane. Jedinu medalju za Hrvatsku, srebrnu osvojio je Ivica Kostelić.

Na OI u Sočiju medalje su osvajali sportisti iz 26 država. Tokom 16 takmičarskih dana nadmetalo se oko dvije hiljade i 900 sportista iz 88 država, u 15 sportova i 98 disciplina. (Mina)

Portal Analitika