Politika

Liberali krenuli sa kampanjom za lokalne izbore iz Bara

LPCGsl
L
iberalna partija u saradnji sa VVD holanskim liberalima odpočela je juče u Baru kampanju za lokalne izbore koji će se ovog proljeća održati u 13 crnogorskih opština, saopšteno je Portalu Analitika iz te partije.

Liberali krenuli sa kampanjom za lokalne izbore iz Bara
Portal AnalitikaIzvor

Domaćin skupa, Opštinski odbor LPCG Bar sa predsjednicom Nedom Dabović ugostio je međunarodne predstavnike VVD liberalne stranke Wouter Schroera, Ferdi de Langea i Jelleke van Rantwijk. Učesnicima skupa se obratio i lider Liberalne partije Andrija Popović.

Popović i Dabović su u razgovorima sa holandskim liberalima o aktuelnoj političkoj situaciji u državi i problemima sa kojima se suočavaju crnogorske Opštine i građani. Oni su iskoristili priliku da razmjenom iskustava i primjera dobre prakse u Holandiji, đe su liberali vladajuća partija, doprinesu kreiranju kampanje LP za lokalne izbore 2013. koja će biti usmjerena na konkretno i realno rješavanje socijalnih, ekonomskih i infrastrukturnih problema građana svake lokalne uprave.

Oni su se složili da će doprinos LP demokratizaciji crnogorskog društva, naročito u procesu evroatlanskih integracija i reforme društveno-političkog sistema, biti vrlo značajan i da liberali moraju ostati emancipatorska i progresivna snaga društva.

Rukovodstvo LPCG i Mladih liberal dogovorilo je i dalju sradnju sa sestrinskom strankom liberal Holandije koji će snažno podržati sve aktivnosti LP u narednom period.

 

 

Portal Analitika