Politika

Danilović o sazivanju Kolegijuma: Nijesmo na pijaci, nećemo se pogađati

2202goranD
S
ocijalističkoj narodnoj partiji, kao i Demokratskoj partiji socijalista mora biti jasno - ako žele dogovor sa Demokratskim frontom nema rasprave o izbornom zakonu u cjelini. Možemo samo o afirmativnoj akciji na lokalnom nivou u skladu sa Ustavom, rekao je poslanik DF Goran Danilović, prenosi CdM.

Danilović o sazivanju Kolegijuma: Nijesmo na pijaci, nećemo se pogađati
Portal AnalitikaIzvor

SNP će u ponedjeljak predati inicijativu za hitno sazivanje kolegijuma Predsjednika Skupštine, kako bi se nastavili razgovori na temu usvajanja seta izbornih zakona.

- Nije mi jasno zašto SNP "zakazuje" kolegijum predsjednika Skupštine!? Mislim da prave štetu i sebi, a to je njihov problem, i opoziciji. Jedino DPS, koji je kriv za pad zakona, može biti zadovoljan inicijativom. SNP-u kao i DPS-u mora biti jasno, ako žele dogovor sa DF, da nema rasprave o Zakonu u cjelini - možemo samo o afirmativnoj akciji na lokalnom nivou u skladu sa Ustavom. Nijesmo na pijaci i nećemo se pogađati - napisao je Danilović na svom Fejsbuk profilu.

Inicijativa, ocjenjuje on, treba da stigne od DPS-a.

- SNP će opet pogriješiti pokuša li da zanemari štetu koju je DPS nanio svima. Nije pametno oćutati naš poziv na bojkot dok se zakon ne usvoji, a onda progovoriti ono što će morati da kaže DPS, valjda jedini krivac za krizu u kojoj smo - ocijenio je Danilović.

CdM, Facebook

Portal Analitika