Zanimljivosti

Decenija rada ordinacije „Doktorica Mica“

2202drMica
P
edijatrijska ordinacija „Doktorica Mica“ u januaru 2014 god. je obilježila deset godina rada, pa je tim povodom organizovano više humanitarnih i edukativnih aktivnosti u cilju promocije brige o zdravlju djece, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Decenija rada ordinacije „Doktorica Mica“
Portal AnalitikaIzvor

U više od 40 vrtića i predškolskih ustanova u Podgorici će biti održana predavanja za roditelje i vaspitače o najčešćim dječijim simptomima i racionalnoj upotrebi antibiotika, a to će ujedno biti i prilika da roditelji postavljaju pitanja na koja će odgovarati stručni tim „Doktorice Mice“.

U saradnji sa udruženjem Roditelji.me pomoći ćemo otvaranje prve Biblioteke igračaka u Crnoj Gori. Takođe u saradnji sa ovim udruženjem promovišemo dojenje. Organizovana je svečana proslava humanitarnog karaktera na kojoj se prikupljao novac koji će biti namijenjen otvaranju već pomenute Biblioteke igračaka.

Pedijatrijska ordinacija „Doktorica Mica“ je osnovana 2004. godine u Podgorici, a od 2012. godine nudi zdravstvene usluge mališanima u Petrovcu.

Od osnivanja do danas predano smo radili na unapređenju i očuvanju zdravlja svakog djeteta. Naš tim je posvećen cilju da svojim pacijentima pruži najbolju i sveobuhvatnu pedijatrijsku njegu od rođenja do adolescencije. Mnogi naši pacijenti sada su desetogodišnjaci koji vrijeme provedeno kod pedijatra ne pamte po suzama već po prijatnoj atmosferi i sigurnosti brige o njihovom zdravlju.

Tokom svog desetogodišnjeg rada bavili smo se i edukacijom medicinskog osoblja u vrtićima gdje smo kroz „Malu školu pedijatrije“ obuhvatili najznačajnije teme iz oblasti pedijatrije primjenjene na svakodnevni život djece u vrtićima. Takođe,u našoj ponudi se nalazi priručnik „Kuvarica Mica“, gdje smo savjetima o ishrani pomagali majkama da prebrode period uvođenja nemlječne ishrane.

Smatramo da svako dijete zaslužuje pedijatra koji je: istinoljubiv, velikodušan,saosjećajan, iskren, potpuno prisutan, dostupan, hrabar, spreman da preuzme odgovornost, posvećen stalnom traganju za novim saznanjima.

Ponosni smo na naš posao i način na koji ga obavljamo. Stručni tim „Doktorice Mice“ sačinjavaju Dr Vjera Janković i Dr Nina Mandić, specijalisti pedijatrije kao i savjetnici iz različitih oblasti pedijatrije, kaže se na kraju saopštenja.

Portal Analitika