Politika

CGO-IA: Strogo sankcionisati napade na neistomišljenike

162cgo
C
entar za građansko obrazovanje (CGO) i Institut Alternativa (IA) osuđuju sinoćnji fizički napad na Nebojšu Medojevića, poslanika u Skupštini Crne Gore i člana predsjedništva opozicionog Demokratskog fronta, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

CGO-IA: Strogo sankcionisati napade na neistomišljenike
Portal AnalitikaIzvor

IA i CGO cijene da je ovaj napad novi prilog širenju atmosfere straha i ograničavanje slobode izražavanja u Crnoj Gori za sve oni koji imaju kritički odnos prema vlastima i odlukama koje vlasti donose.

CGO i IA ukazuju da je ovom napadu značajno doprinijela pogrešna politika procesuiranja slučaja ranijeg napada na poslanika Medojevića od strane pravosudnih organa, a prije svih Tužilaštva, kao i pojačana kampanja protiv svih neistomišljenika vlasti, u čijem je čestom fokusu i sam Medojević.

Nadležne institucije države Crne Gore su dužne da strogo sankcionišu ovaj i druge napade na građane, a naročito na predstavnike medija, NVO i opozicije. Takođe, odgovornost je vlasti da zaštiti neistomišljenike a ne da dopusti eskalaciju nasilja nad njima, kaže se na kraju saopštenja koje potpisuju Stevo Muk, predsjednik UO Instituta Alternativa i Daliborka Uljarević, izvršna direktorka CGO-a.

 

Portal Analitika