Politika

DF: Tužilaštvo da odmah uhapsi i procesuira napadače na Medojevića

1202dflogook
F
izički nasrtaji na ličnost i na članove porodice predsjednika PZP i člana Predsjedništva DF, poslanika Nebojše Medojevića, koji se u kontinuitetu ponavljaju a koje aktuelna vlast toleriše i time ih dodatno ohrabruje, neće zaustaviti DF na našem poslu sprječavanja daljnje pljačke Crne Gore i demontiranja ovog kriminalizovanog režima, navodi se u reagovanju predsjedništva Demokratskog fronta povodom fizičkog napada vlasnika kompanije „Uniprom“ Veselina Pejovića na lidera PzP-a Nebojšu Medojevića na beogradskom  aerodromu.

DF: Tužilaštvo da odmah uhapsi i procesuira napadače na Medojevića
Portal AnalitikaIzvor

Predsjedništvo DF insistira da crnogorsko Tužilaštvo odmah uhapsiti i krivično procesuira napadače na lidera PZP i DF Nebojšu Medojevića i njegovu suprugu.

Predsjedništvo DF-a ističe da fizički nasrtaj „strateškog investitora u KAP-u“ na poslanika Medojevića i na njegovu suprugu, predstavlja, kako navode, pokušaj da se nasiljem i prijetnjama po život zastraši i ućutka najglasniji i najodlučniji borac protiv korupcije i mafije u Crnoj Gori.

- Predsjedništvo DF sa zabrinutošću konstatuje da je praksa nekažnjavanja režimkog tajkuna koji je potpredsjednika Skupštine CG i funkcionera PZP-a i DF-a na javnoj sceni uličarski vrijeđao, na kraju zakonomjerno kulminirala fizičkim nasiljem nad liderom PZP-a i jednim od lidera DF-a, poslanikom Medojevićem i nad njegovom suprugom. Predsjedništvo DF prepoznaje ovo nasilje kao bijesnu reakciju onih koji su uhvaćeni na djelu, i čiji je plan sve dalje od ostvarenja. Ova bijesna reakcija je konačna potvrda da su naše ranije izrečene procjene potpuno tačne. Ovim se nedvosmisleno potvrđuje da se KAP-u i čitavom repro-lancu sprema još jedna kriminalna privatizacija, a da se građanima Crne Gore priprema nova budžetska krađa i otimačina preostalih nacionalnih resursa – navodi se u reagovanju predsjedništva DF-a.

Demokratski front će, kako se navodi, učiniti sve što bude potrebno da se osujeti ovaj očito dobro  planirani kriminalni poduhvat.

Predsjedništvo DF konstatuje da se povjerenje u izborni proces i u državne institucije ne može ni početi izgrađivati ako režimske siledžije, bez straha od ikakve kazne, mogu da nasrću na borce protiv mafije, korupcije i lopovske privatizacije. Predsjedništvo podvlači da nema demokratskog dijaloga unutar institucija sistema, ako te institucije ne vrše svoje ustavne i zakonske nadležnosti, a režimski tajkuni slobodno i nekažnjeno nasrću na opozicine lidere i poslanike najvišeg zakonodavnog doma ove države.

- Zato Predsjedništvo DF insistira da crnogorsko Tužilaštvo stane u zaštitu Skupštine CG tako što će, u skladu sa svojim nadležnostima, odmah uhapsiti i krivično procesuirati napadače na lidera PZP i DF Nebojšu Medojevića i njegovu suprugu. Ukoliko izostane takva hitna reakcija Tužilaštva, Predsjedništvo DF će ove najnovije napade tretirati kao režimski sponzorisano nasilje, koje prijeti da ozbiljno destabilizuje građanski mir u Crnoj Gori – navodi se u saopštenju.

Portal Analitika