Politika

MILOŠEVIĆ: Razmirice između DPS-a i SDP-a riješiti dijalogom

2202tarzan
U
Demokratskoj partiji socijalista DPS postoji raspoloženje da se usvoji izborni zakon, bez obzira na brojne manjkavosti koje su bile u radu parlamenta u odnosu na predloženi zakon i u odnosu na amandmane koje je usvajao lično predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić, rekao je za TV Vijesti politički direktor DPS-a Tarzan Milošević.

MILOŠEVIĆ: Razmirice između DPS-a i SDP-a riješiti dijalogom
Portal AnalitikaIzvor

Na pitanje da li je to moguće, ako imamo više nego oštre razmirnice na nivou lidera dvije partije, Milošević odgovara da su one manje nego što su trenutno razlike između partija koje su na vlasti i opozicije.

Na pitanje zašto njegova partija nije podnijela inicijativu za nastavak razgovora o izbornim zakonima, Milošević je odgovorio da se DPS solidarisao sa manjinskim partijama.

- Poslije reakcije Demokratskog fronta da su spremni da razgovaraju sa nama na temu usvajanja tog amandmana, usvajanjem tog amandmana stvoriće se pretpostavke da DPS da dovoljnu podršku da zakon prođe u parlamentu. Siguran sam da postoji raspoloženje u DPS-u i naša je želja da se usvoji izborni zakon, bez obzira na brojne manjkavosti koje su bile u radu parlamenta u odnosu na predloženi zakon i u odnosu na amandmane koje je usvajao lično predsjednik parlamenta - istakao je Milošević za TV Vijesti.

Ovo što se dešava u parlametu, dodaje on, ne ide na ruku ni jednima ni drugima.

- Ja sam za to da jednim neposrednim dijalogom između dvije partije rješavamo to civilizacijski i na jedan način koji će donijeti dobre najviše građanima Crne Gore - rekao je Milošević.

Na pitanje da li je to moguće ako imamo više nego oštre razmirice na nivou lidera dvije partije, Milošević odgovara da su one manje nego što su trenutno razlike između partija koje su na vlasti i opozicije.

- Tako da prostor za razgovor postoji - istakao je Milošević.

Prema njegovim riječima, DPS će tek nakon lokalnih izbora u Beranama 9. marta, saopštiti ko će biti njihov nosilac liste za Podgoricu.

- Sigurno smo da ćemo dati kandidata koji će pobijediti na izborima i biti novi gradonačelnik Podgorice - kazao je politički direktor DPS-a.

On je rekao i da nijesu razgovarali o mogućoj koaliciji sa Narodnom strankom.

- Rapoloženje postoji da razgovaramo sa svim subjektima koji dijele naše vrijednosti. Siguran sam da postoji prostor za saradnju i sa NS - istakao je Milošević.

Portal Analitika