Politika

SDP Berane za veće učešće žena u političkom životu

2202ZeneBerane
C
entralni Forum žena SDP CG bio je u radnoj posjeti opštinskoj organizaciji SDP Berane i obavio razgovor sa kandidatkinjama za odbornice sa izborne liste „SDP - možemo bolje“ i socijaldemokratkinjama iz Berana, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

SDP Berane za veće učešće žena u političkom životu
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednica Centralnog Foruma žena SDP CG Mirel Radić-Ljubisavljević je tom prilikom istakla je da je Forum žena prva ženska organizacija osnovana još 1997. godine u okviru jedne političke partije u Crnoj Gori i da upravo ove godine obilježava 15 godina svog postojanja, uz poseban osvrt na svoj dosljedan put u borbi za rodnu ravnopravnost, veću i ravnomjernu zastupljenost žena na izbornim listama, organima partije, kao i u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti na lokalnom i državnom nivou.

Posebno je istaknuto je da se SDP Berane zalaže za veće učešće žena u političkom i javnom životu i da to dokazuje na sopstvenom primjeru, budući da na izbornoj listi ove partije ima preko 37 % žena ili 13 kandidata manje zastupljenog pola, pri čemu se već na drugom mjestu nalazi žena, Jelena Kastratović.

Beranske socijaldemokrate na ovaj način su pokazale iskrenu posvećenost sprovođenju rodne ravnopravnosti u praksi i poslale primjer ostalim političkim konkurentima da rodna ravnopravnost nije samo “žensko pitanje” već zahtjeva zajednički angažman i muškaraca i žena i njihovo partnerstvo, jer su prava žena integralni i nedjeljivi dio ljudskih prava, a solidarnost, pravednost i jednaka zastupljenost muškaraca i žena neophodan preduslov za ostvarenje moderne demokratije", zaključuje se u saopštenju žena SDP-a.

 

Portal Analitika