Politika

SNP Kolašin: Upravni sud još jednom presudio u našu korist

snp-logo
U
pravni sud Crne Gore prije par dana poništio je odluku Skupštine Opštine Kolašin od decembra 2012. godine, o imenovanju sekretara Opštinske izborne komisije, po tužbi Opštinskog odbora Socijalističke narodne partije SNP Kolašin, navodi se u saopštenju te partije dostavljenom Portalu Analitika.

SNP Kolašin: Upravni sud još jednom presudio u našu korist
Portal AnalitikaIzvor

Kako su kazali, Upravni sud Crne Gore još jednom je presudio u korist SNP-a kada je u pitanju Odluka o imenovanju sekretara opštinske izborne komisije.

- Iz redova DPS-a i grupe građana dva puta su pokušali da uskrate SNP-u mjesto sekretara OIK na nezakoniti način iako joj to mjesto pripada. Potvrda tome je i presuda Upravnog suda, mada i ovo nepostupanje lokalne vlasti po presudi je ogledalo kako radi lokalna vlast DPS-a i Grupe građana - tvrde iz SNP-a.

Kako dodaju, na izborima održanim u maju 2009. godine koalicija “Bolji Kolašin-Bolja Crna Gora”, osvojila je 11 mandata što je drugo mjesto po broju odborničkih mandata.

- Nesporno je utvrđeno da je SNP-u pripao najveći broj odbornika unutar koalicije. Međutim, Skupština Opštine Kolašin je na sjednici održanoj 26.12.2012. godine za sekretara izabrala Veselina Vukića, predstavnika grupe građana koja zajedno sa DPS vrši vlast, a koja je na gore pomenutim izborima zauzela treće mjesto. Samim tim, kako oni iz njihovih redova i rade, došlo je do kršenja zakona, a SNP-u oduzimanja prava da imenuje sekretara iz redova svoje Partiije - podsjećaju iz SNP-a.

Kako tvrde iz te partije, to poštovanje zakona je trajalo svega dva mjeseca, kada im je, potpuno neopravdano oduzeto to mjesto na isti način kao i prošli put.

- Mi smo ih nakon toga tužili dok je tokom postupka u odgovoru na tužbu aktuelna vlast predložila da se naša tužba odbije kao neosnovana i da njihova odluka ostane na snazi. Kao i uvjek do sada, i ovog puta se pokazalo da mi poštujemo zakon dok ga oni krše, pa je sud odbio njihov prijedlog, a našu tužbu uzeo kao osnovanu - tvrde iz SNP-a.

Kako se navodi na kraju saopštenja, iz SNP-a očekuju da Skupstina opštine pod hitno postupi po nalogu suda i ispravi ovaj pravni nonsens.

Portal Analitika