Politika

Pozitivna očekuje dobar izborni rezultat u Beranama

2202chantric
B
ez obzira na to što je DPS uključio cijeli državni aparat za predstojeće martovske izbore Pozitivna očekuje dobar izborni rezultat, kazao je nosilac liste Srcem za Berane Rade Čantrić gostujući u emisiji na Radio Berane.

Pozitivna očekuje dobar izborni rezultat u Beranama
Portal AnalitikaIzvor

" Naše djelovanje je fokusirano na jačanju infrastrukture i terenskom radu kako bi naša poruka stigla do svakog birača. Posebno raduje činjenica da sve veći broj mladih prilazi našoj stranci jer su uvjereni da možemo donijeti dugo očekivane promjene".

Čantrić je naglasio da Berane treba odgovornu vlast, depolitizovanu ,efektivnu i transparentnu lokalnu upravu bez biznis barijera.

" Reforma javne uprave će u potpunosti biti usklađena sa Zakonom o lokalnoj upravi, a novi organi lokalne uprave će zadovoljiti očekivane potrebe na putu evropskih integracija Crne Gore. Podizanjem kapaciteta u lokalnoj samoupravi, profesionalizacijom, depolitizacijom, mudrom poreskom politikom i zaštitom sopstvene imovine, Opština će postati motor ekonomskog razvoja Berana"naglasio je Čantrić.

Evidentno je da ekonomskog razvoja ne može biti ukoliko ne postoje određeni preduslovi, izjavio je Čantrić i dodao da će se razvijanjem gradske, saobraćajne i komunalne infrastrukture, u skladu sa potrebama građana stvoriti povoljan poslovni ambijent, privlačan za investitore.

"Cilj nam je urediti užu gradsku zonu, razvijati saobraćajnu infrastrukturu, kako rekonstrukcijom postojećih, tako i izgradnjom novih saobraćajnica i mostova, vodeći računa o stvarnim potrebama naših građana, a posebno u ruralnom dijelu opštine čime bi smanjili nezaposlenost i siromaštvo, a time zaustavili odliv stanovnika sa sela"

Prema njegovim riječima Pozitivna Crna Gora je prepoznala poljoprivredu, drvopreradu, korišćenje hidropotencijala i turizam kao strateške grane razvoja beranske opštine.

"U tom cilju, reformisana lokalna samouprava će, sa organima čije će nadležnosti biti adekvatno utvrđene, i bez međusobnih preklapanja, raditi na donošenju odgovarajućih subvencija, olakšica i odluka kojima će se stvoriti uslovi za razvoj preduzetništva".

Potpredsjednik Pozitivne Mladen Bojanić, na pitanje novinara zašto su za partnera na lokalnim izborima u Podgorici izabrali SDP, kazao da treba naglasiti da je ta partija opozicija u Glavnom gradu što nije slučaj u Beranama.

" Zajedničku saradnju fokusirali smo na Podgoricu iz razloga što je SDP opoziciona partija u glavnom gradu i siguran sam da ćemo zajedničkim snagama i djelovanjem dovesti do promjena u Podgorici".

Bojanić je u razgovoru naglasio da Berane zaslužuje novu i odgovornu vlast koja će vratiti Beranama privredni i ekonomski potencijal po čemu je grad nekada bio prepoznat.

Portal Analitika