Politika

Dedeić: Dio SNP-a je spreman za koaliciju sa DPS-om

22srpskalistaok
S
rpska lista je spremna za postizborni savez sa SNP-om i Frontom u Beranama pod jasnim uslovima, ali se bojimo da je jedan dio SNP-a već spreman za koaliciju sa DPS-om, kazao je lider SL Dobrilo Dedeić na promotivnom skupu u naselju Dapsiće u Beranama.

Dedeić: Dio SNP-a je spreman za koaliciju sa DPS-om
Portal AnalitikaIzvor

On je zbog toga pozvao Srbe da glasaju isključivo Srpsku listu i time ne rizikuju da njihova volja bude izigrana.

Dedeić je rekao da Srpska lista može da obezbijedi investitore iz Srbije koji su zainteresovani da otvore nova radna mjesta i pomognu gradu u kome su Srbi apsolutna većina stanovništva.

,,Naši politički protivnici i konkurenti se varaju ako misle da učestvujemo na ovim izborima da bismo pjevali uz gusle i, kao što je ranije bila navika pojedinih takozvanih vojvoda, zavađali Srbe međusobno i Srbe sa Crnogorcima ili Bošnjacima. Ne, nama to nije cilj, hoćemo samo da integrišemo Srbe u ovo društvo, da im obezbijedimo ono što su Crnogorci za sebe već ostvarili u Beranama i djelimično Bošnjaci koji su uspjeli da odvoje dio opštine i formiraju novu, posebnu opštinu po nacionalnom ključu. Nema razloga da svoju većinu u stanovništvu ne valorizuju i Srbi Vasojevići'', kazao je lider SL.

Nosilac oborničke Srpske liste Anđelko Bubanja istakao je da su za Srpsku listu značajna socijalno-ekonomska pitanja, ali i realizacija neispunjenih obećanja prethodne lokalne vlasti.

,,Aerodrom Berane nije otvoren, niti ima naznaka da će biti iako su svi u vlasti, a ponajviše sadašnji predsjednik opštine Vuka Golubović stalno obećavali da će se uskoro letjeti iz Berana. Poslednja manifestacija održana na prostoru aerodroma je Sajam stoke. Kao posledica katastrofalne ekonomske, ali i ukupne društvene situacije u opštini broj stanovnika je značajno opao. Mladi odlaze i ne vraćaju se. Grad je potpuno opustošen'', tvrdi Bubanja.

Predstavnici srpskih patriotskih udruženja sa Kosova i Metohije poklonili su Srpskoj listi pobjedničku zastavu koja će biti okačena za gradi Skupštine opštine Berane nakon što Srpska lista bude presudni dio vlasti u ovom gradu.

Portal Analitika