Košarka

EL: Budućnost Voli poražena i od Crvene zvezde

KKBuducnost
K
ošarkaši Budućnost Volija poraženi su danas u Beogradu od Crvene zvezde 77:59 (18:17, 19:10, 20:20 i 20:12), u utakmici trećeg kola kola A grupe juniorskog kvalifikacionog turnira Evrolige u Beogradu.

EL: Budućnost Voli poražena i od Crvene zvezde
Portal AnalitikaIzvor

Tim porazom, drugim uzastopnim, Budućnost Voli je nastup u grupi završila na trećem mjestu. Podgorički tim na startu turnira savladao je francuski Insep 65:57, dok je u drugom kolu poražen od Zemuna 80:67.

Najzaslužniji za trijumf beogradskog tima, koji je sa maksimalnim učinkom izborio plasman u polufinale, bio je Vojislav Stojanović sa 14, dok je Aleksandar Aranitović postigao 11 poena. U podgoričkom timu istakao se Ognjen Čarapić sa 14 poena, Vasilije Baćović je ubacio 13, a po deset Aleksandar Novosel i Mihailo Radunović.

U drugom meču te grupe Inspep je savladao Zemun 82:62 i kao drugoplasirani izborio polufinale.

Insep, Budućnost i Zemun takmičenje u grupi završili su sa po jednim trijumfom i dva poraza, pa je konačan poredak u grupi odlučivala koš razlika u međusobnim duelima (Insep +12, Budućnost -5, Zemun -7).

Budućnost će u meču za peto mjesto sjutra igrati protiv trećeplasirane ekipe B grupe, u kojoj sve četiri tima (Partizan, Mega vizura, Cedevita i Canarias basketbal akademija) uoči posljednjeg kola imaju po pobjedu i poraz.

Polufinalni dueli na program su večeras, dok će mečevi za konačan plasman biti odigrati sjutra. Prema propozicijama takmičenja, samo pobjednici četiri kvalifikaciona turnira izboriće plasman na finalni turnir Evrolige u Milanu. Turnir će okupiti osam ekipa, a ostala četiri učesnika odrediće domaćin specijalnim pozivnicama.

Plasman na završni turnir, kao pobjednici grupa, do sada su izborili Žalgiris iz Kaunasa, madridski Real i Kahasol iz Sevilje. (Mina)

Portal Analitika