Politika

PAJOVIĆ: Pozitivna nije za bojkot parlamenta

2102pajovic
G
ostujući u emisiji Živa istina autora Darka Šukovića, predsjednik Pozitivne Darko Pajović kazao je da vjeruje da će se ipak doći do saglasnoti u vezi sa izbornim zakonodavstvom.

PAJOVIĆ: Pozitivna nije za bojkot parlamenta
Portal AnalitikaIzvor

„Vjerujem s obzirom na to da postoji velika zainteresovanost zvaničnog Brisela. Zainteresovanost i želje su iskazali i parlamentarci, govorim o većini, i optimista sam da može doći do zaokruživanja kada je u pitanju usvajanje seta zakona iz oblasti izbornog zakonodavstva“, rekao je predsjednik Pozitivne Crne Gore.

Za Pajovića je potez predsjednika države Filipa Vujanovića da ne raspiše izbore prije nego što bude poznata sudbina izbornog Zakona - pragmatičan potez.

Za razliku od prestavnika Demokratskog fronta, poslanici Pozitivne bojkot parlamenta ne vide kao rješenje.

„Imamo malo drugačije razmišljanje na tu temu jer lično vjerujemo da kada imate parlamentarnu većinu u Skupštini, a dobro je da u crnogorskoj Skupštini postoji parlamentarna većina kada je u pitanju set “evropskih” zakona, mislim da nije logično da baš tada napuštate Skupštinu“, objasnio je Pajović.

Pajović nije želio da otkrije ko će biti nosilac liste političkog saveza Socijaldemokratske partije SDP i Pozitivne u Glavnom gradu. Poznato je samo da će to biti nestranačka ličnost.

"To nijesu samo SDP i Pozitivna Crna Gora. To nije samo jedna nestranačka ličnost, već cio niz intelektualaca koji trenutno ne želi da pripada pozicionim, odnosno opozicionim blokovima. Dozvolite da u stvaranju novog političkog proizvoda stranke ne moraju da razmišljaju uskostranački“, istakao je on.

Vrata te partije su, poručuje Pajović, otvorena za sve koji dijele njena vjerovanja jer je njihov cilj, kako je kazao, da sa što većim brojem ljudi u svom timu naprave dobre rezultate za građane Crne Gore.

Portal Analitika