Politika

VEŠOVIĆ: Što prije održati sjednicu Kolegijuma predsjednika Skupštine

2102caslav
U
Demokratskoj partiji socijalista (DPS) očekuje da u najkraćem roku bude održana sjednica Kolegijuma predsjednika parlamenta, kako bi bili nastavljeni razgovori koji bi doveli do usvajanja Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izboru odbornika i poslanika, stoji u saopštenju te partije.

VEŠOVIĆ: Što prije održati sjednicu Kolegijuma predsjednika Skupštine
Portal AnalitikaIzvor

Portparol stranke Časlav Vešović podsjetio je da su dvije najveće poslaničke grupe u Skupštini, DPS i Demokratski front, saopštile da su spremne da razgovaraju i podrže princip afirmativne akcije na lokalnom nivou, u skladu sa Ustavom.

Vešović je rekao da je to bio dominantan razlog zbog čega je DPS bila udržana prilikom glasanja o tom Predlogu zakona u Skupštini.

"Ne vidimo nijedan razlog zbog koga bi se odlagalo postizanje mogućeg pollitičkog dogovora oko amandmana Bošnjačke stranke, a koje su podržale partije nacionalnih manjina, te očekujemo da sjednica Kolegijuma bude održana u prvim danima naredne sedmice", rekao je Vešović.

On je poručio da će se DPS i dalje zalagati za usvajanje i primjenu zakonskih rješenja koja su usklađena sa Ustavom, demokratskom praksom i standardima.

Portal Analitika