Politika

POŠA: Mađarska podržava Crnu Goru na putu ka EU i NATO

2102posa
M
ađarska podržava Crnu Goru na njenom putu ka Evropskoj uniji i NATO-u , ocijenio je mađarski ambasador u Podgorici, Kristijan Poša koji smatra da će Crna Gora biti sljedeća članica tih organizacija.

POŠA: Mađarska podržava Crnu Goru na putu ka EU i NATO
Portal AnalitikaIzvor

Poša se danas sastao sa potpredsjednikom Skupštine, Željkom Šturanovićem.

Šturanović je, kako piše u saopštenju parlamenta, rekao da je zadovoljan tradicionalno dobrom saradnjom između dvije države i zahvalio se na dosadašnjoj podršci Mađarske reformskim procesima u Crnoj Gori.

“Posebno je zahvalio na punoj podršci koju Mađarska u kontinuitetu pruža Crnoj Gori na realizaciji njenih strateških opredjeljenja kada su u pitanju evropske i evroatlantske integracije, kao i na razvojnoj pomoći Mađarske na izgradnji objekata prije svega u okviru obrazovnog sistema”, navodi se u saopštenju.

Poša je najavio da će Mađarska nastaviti da podržava Crnu Goru na njenom putu u EU i NATO, kao i da smatra da će Crna Gora biti sljedeća članica tih organizacija.

Kako se navodi, Poša je zadovoljan činjenicom da je u Skupštini Crne Gore formirana Grupa prijateljstva sa mađarskim parlamentom, na čijem je čelu Šturanović, ocjenjujući da će to biti dodatni podsticaj unaprjeđenja dobrih odnosa dvije države.

”Sagovornici očekuju da će se u narednom periodu dobri odnosi između dvije zemlje dodatno unaprijediti intenziviranjem političkih kontakata na najvišem nivou, a posebno saradnje u oblasti ekonomije”, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika