Fudbal

Prodao auto da bi gledao Bosnu u Brazilu!

BiHfudbal
K
ako prenosi Dnevni avaz, Džemal Hajrić je spreman na sve kako bi 'Zmajeve' gledao na SP, pa je prodao neke svoje dragocjenosti, uključujući i automobil!

Prodao auto da bi gledao Bosnu u Brazilu!
Portal AnalitikaIzvor

Bosna i Hercegovina će se ove godine naći po prvi put na nekom velikom fudbalskom takmičenju, na opšte oduševljenje čitave nacije.

Džemal je prodao svoj automobil, Hondu Civic, iPod i još neke dragocjenosti kako bi kupio kartu za 'Mondijal'.

Poslije nekoliko tragičnih poraza u baražima, i to protiv Danske i Portugala (dva puta), Bosna i Hercegovina konačno će zaigrati na velikom takmičenju, a sve je odlučio gol Vedada Ibiševića, kojeg se Hajrić rado sjeća.

"Bio sam šokiran nekoliko minuta. Onda su mi suze radosnice počele roniti niz lice. Nijesam mogao vjerovati da je Bosna konačno uspjela."

"Nijesam nikada gledao našu reprezentaciju uživo, jer nijesam imao za karte ili troškove prevoza. Ali 'Mondijal' u Brazilu je jednom u životu, tako da sam odlučio da ovu šansu neću propuštiti."

"Kupio sam kartu, ali najskuplji dio su putni troškovi. Ali gledati po prvi put svoju zemlju na njenom premijernom nastupu na prvenstvima je nešto posebno za mene" - zaključio je Hajrić, a prenosi Dnevni avaz.

Portal Analitika