Društvo

Britanski savjet: Sjutra takmičenje iz poznavanja engleskog jezika

savjet
B
ritanski savjet će, u velikoj sali PR Centra u subotu 22. februara sa početkom u 12.00 sati, održati finale takmičenja iz poznavanja engleskog jezika i kulture za učenike osnovnih škola, bazirano na vebsajtovima Britanskog savjeta za učenje engleskog.

Britanski savjet: Sjutra takmičenje iz poznavanja engleskog jezika
Portal AnalitikaIzvor

Na takmičenju će učestvovati petnaest finalista koji su uspješno završili prvi krug takmičenja. Izazov za petnaest finalista je da pripreme prezentaciju na engleskom na temu: „Kako poboljšati rezultate na PISA testiranju u Crnoj Gori"?

Kriterijumi za ocjenjivanje su: znanje engleskog, kreativnost i analitičnost u rješavanju zadatog problema, vizuelni kvalitet prezentacije, prezentacijske vještine i kontrola vremena. Najuspješniji učenici ovog takmičenja osvojiće vrijedne nagrade.

Članovi komisije koji će ocjenjivati učenike su: Vanja Madžgalj, direktorica Britanskog savjeta, Lyndon Radnedge, zamjenik britanskog ambasadora u Crnoj Gori i predstavnik Zavoda za školstvo.

Britanski savjet je u decembru mjesecu 2013. godine organizovao prvi krug Montenegro English Challenge takmičenja. U pitanju je bilo online takmičenje za učenike osmih i devetih razreda svih osnovnih škola u Crnoj Gori. Za učešće u takmičenju se prijavilo 600 učenika, od čega je njih 400 uspjelo da odgovori na sva pitanja u zadatom vremenskom roku. Petnaest najboljih se plasiralo u drugi i završni krug takmičenja. Samom takmičenju je prethodila kampanja Britanskog savjeta, tokom koje smo obuhvatili 60 osnovnih škola u Crnoj Gori.

 

Portal Analitika