Politika

Početkom marta novi pregovori o izbornom zakonu

oksjednicapr
S
jednica Kolegijuma predsjednika parlamenta na kojoj će biti nastavljeni pregovori o Zakonu o izboru poslanika i odbornika trebalo bi da bude održana najvjerovatnije početkom marta, saznaje Portal Analitika. Mogući termini su i naredni ponedjeljak ili utorak ali su oni manje vjerovatni zbog međunarodnih obaveza koje sredinom naredne sedmice ima predsjednik Skupštine i predsjednik PS OEBS-a Ranko Krivokapić.

Početkom marta novi pregovori o izbornom zakonu
Portal AnalitikaIzvor

Šansu za eventuali dogovor, nakon što je u parlamentu pao taj krovni izborni zakon, otvorio je predsjednik države Filip Vujanović najavom da neće raspisati lokalne izbore prije 24. ili 25. marta očekujući da do tih rokova bude postignut dogovor o tom zakonu.

Predsjedništvo Demokratskog fronta donijelo je u srijedu odluku o totalnom bojkotu rada parlamenta ali su kroz učešče šefa poslaničkog kluba Gorana Danilovića u Kolegijumu otvorili mogućnost za nove pregovore.

Ekspresno je reagovalo i Predsjedništvo DPS-a najavom da su spremni za nove razgovore.

Izvor Analitike iz crnogorske Skupštine rekao je da je početkom naredne nedjelje teško očekivati novi krug pregovora zbog međunarodnih obaveza predsjednik PS OEBS-a Ranka Krivokapića.

Kao sporna pitanja ostala su pitanja afirmativne akcije za manjinske partije kao i pitanje elektronske identifikacije birača. Pored DPS-a ni manjinske partije nijesu podržale krovni izborni zakon.

 

 

Portal Analitika