Politika

KNEŽEVIĆ: Kacin pokušava da abolira DPS

2002knezevicok
R
eagovanje slovenačkog političara Jelka Kacina, kojim osuđuje odluku Predsjedništva DF-a o totalnom bojkotu Skupštine predstavlja groteskni pokušaj aboliranja DPS-a, koji je i glavni krivac zbog čega nije usvojen Zakon o izboru odbornika i poslanika, na kojem snažno insistira i Evropska komisija, ocijenio je član Predsjedništva Demokratskog fronta Milan Knežević.

KNEŽEVIĆ: Kacin pokušava da abolira DPS
Portal AnalitikaIzvor

-Posebno je simptomatično da se Kacin oglasio i prije svih u DPS-u, praveći pritom neuspješno i neobjašnjivo poređenje Crne Gore i Ukrajine. Ukoliko je mislio da optuži DF za sve dublju parlamentarnu i društvenu krizu, obavještavam ga da je pogriješio adresu, jer su kreatori afere "Snimak", i pokradenih predsjedničkih izbora, upravo u DPS-u, partiji koju Kacin baš nikad, iz samo njemu poznatih razloga, nije kritikovao- naveo je Knežević u izjavi dostavljenoj Portalu Analitika.

Naglasio je da je DF  totalnim bojkotom rada Skupštine pokazao punu odgovornost prema građanima Crne Gore, koji očekuju jasan i nedvosmislen odgovor na sistemsku zloupotrebu državnih resursa u izbornim procesima.

-Volio bih znati kako bi gospodin Kacin reagovao da se nešto slično dogodilo u Sloveniji, i to, recimo, da je stranci, kojoj on pripada, ukradeno samo deset glasova za lokalnu Skupštinu u Slovengradecu. Ubijeđen sam da bi zaboravio i na Crnu Goru i Ukrajinu, tražeći odmah ponavljanje glasanja, i zaštitu od strane svih slovenačkih i evropskih institucija.  Zbog toga smatram vrlo uputnim da gospodin Kacin iskoristi svoje dobre veze s vrhom DPS-a, i izvrši konstruktivan pritisak na  tu partiju kako bi se krovni Zakon o izboru odbornika i poslanika usvojio, te da tako doprinese povratku povjerenja u izborni proces, kao i izlasku iz duboke parlamentarne krize u kojoj se Crna Gora danas nalazi- zaključio je Knežević.

Portal Analitika