Fudbal

UEFA: U neđelju žrijeb za EP u Francuskoj

UEFAlogo
N
ica će u nedjelju biti domaćin žrijeba za Evropsko fudbalsko prvenstvo u Francuskoj, a Crna Gora biće žrijebana iz četvrtog šešira. Na žrijebu naći će se 53 reprezentacije koje će se boriti za 23 mjesta na šampionatu.

UEFA: U neđelju žrijeb za EP u Francuskoj
Portal AnalitikaIzvor

Francuska, kao domaćin, obezbijedila je direktan plasman na EP, koje će biti odigrano od 10. juna do 10. jula 2016. godine. Reprezentacije će na žrijebu biti podijeljene u šest šešira.

U četvrtom šeširu, osim Crne Gore, su i Jermenija, Škotska, Finska, Letonija, Vels, Bugarska, Estonija i Bjelorusija. Nosioci na žrijebu su Španija, Njemačka, Holandija, Italija, Engleska, Portugalija, Grčka, Rusija i Bosna i Hercegovina.

Drugi šešir čine Ukrajina, Hrvatska, Švedska, Danska, Švajcarska, Belgija, Češka, Mađarska i Republika Irska, a treći Srbija, Turska, Slovenija, Izrael, Norveška, Slovačka, Rumunija, Austrija i Poljska.

U petom šeširu su Island, Sjeverna Irska, Albanija, Litvanija, Moldavija, Makedonija, Azerbejdžan, Gruzija i Kipar, a u šestom Luksemburg, Kazahstan, Lihtenštajn, Farska Ostrva, Malta, Andora, San Marino i debitant Gibraltar.

Reprezentacije će u kvalifikacijama biti svratsne u devet grupa, osam po šest i jednu sa pet timova. Prema propozicijama, po dvije najbolje selekcije, kao i najbolja trećeplasirana, izboriće direktan plasman na šampionat. Ostale trećeplasirane igraće baraž, od kojih će četiri uspješnije osigurati plasman u Francusku.

Kvalifikacije će početi septembra ove i trajaće do oktobra 2015. godine.

Portal Analitika