Politika

SL: Članovi NS i SNP-a pristupili Srpskoj listi

SLpunkt2002
S
edamnaest doskorašnjih članova Narodne stranke i njih devet koji su bili u SNP-u pristupili su Srpskoj listi tokom predizbornih skupova na kojima su Srbi sa Kosova i Republike Srpske podržali SL i nakon direktne komunikacije rukovodstva i Omladinskog kluba Srpske liste sa građanima na više punktova u Beranama, saopšteno je iz Srpske liste.

SL: Članovi NS i SNP-a pristupili Srpskoj listi
Portal AnalitikaIzvor

Lider Srpske liste Dobrilo Dedeić, nosilac SL na lokalnim izborima Anđelko Bubanja i odbornički kandidati te partije razgovarali su nekoliko sati sa građanima Berana u glavnoj gradskoj ulici.

Aktivisti Srpske liste podijelili su hiljadu flajera sa programskim načelima i uslovima za formiranje postizborne koalicije sa onima koji prihvataju srpsku autonomiju na sjeveru Crne Gore sa sjedištem u Beranama.

Građani su se posebno interesovali zašto ni jedan od učesnika izbornog procesa u Beranama, sem Srpske liste, ne koristi srpske nacionalne simbole, prije svega zvaničnu nacionalnu zastavu sa grbom Nemanjića, u gradu u kome 55 odsto stanovništva čine Srbi. Predstavnici Srpske liste saopštili su da je jasna ideološka identifikacija veliki problem u ovoj kampanji. U tom smislu, nosilac odborničke SL istakao je da žali što potencijalni postizborni koalicioni partner Srpske liste, koalicija ,,Zdravo Berane'', umjesto srpskih nacionalnih boja, koristi zelenu na svom zvaničnom logotipu i na skupovima SNP-a i DF-a.

 

Portal Analitika