Politika

Raspisivanje izbora u Podgorici sačekati do 24. ili 25. marta

1402vujanovicok
S
lužba za odnose s javnošću Kabineta predsjednika Crne Gore saopštila je da će izbori u Podgorici biti raspisani kada se utvrdi da li će Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o izboru odbornika i poslanika proći.

Raspisivanje izbora u Podgorici sačekati do 24. ili 25. marta
Portal AnalitikaIzvor

- Zakonski uslovi za zakazivanje izbora u Glavnom gradu i opštinama, u kojima se oni moraju održati, stekli su se i prije donošenja paketa zakona o izmjenama izbornog zakonodavstva. Predsjednik je procjenio da treba sačekati izmjene ovog zakonodavstva, jer bi se u suprotnom izbori održali po propisima koji se primjenjuju na dan raspisivanja izbora, saopšteno je iz Kabineta.

Imajući u vidu vrijeme konstituisanja skupština Glavnog grada i opština, u kojima će se raspisati izbori, posljednji neradni dani za održavanje izbora u njima su 24. i 25. maj.

- Shodno tome, posljednji dani kada se mogu raspisati izbori su 24. i 25. mart. Predsjednik će do 24. ili 25. marta sačekati da li će se usvojiti Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o izboru odbornika i poslanika nakon čega će raspisati ove izbore. Ako se ovaj zakon, eventualno, usvoji i stupi na snagu prije tih datuma, predsjednik će ranije raspisati izbore jer smatra korektnim da se učesnicima izbora za kampanju ostavi duži rok od šezdeset dana, koji je najkraći rok od zakazivanja do održavanja izbora, saopštili su iz Kabineta predsjednika Crne Gore.

Portal Analitika