Novi proizvodi

Microsoft predstavio OneDrive

1902one
K
ompanija Microsoft danas je objavila globalnu dostupnost besplatnog servisa OneDrive. Ovaj inovirani servis, do skoro poznat pod imenom SkyDrive, pruža mogućnost korisnicima da na jednom mjestu čuvaju fotografije, video zapise i dokumente, istovremeno im omogućavajući lak i jednostavan pristup sa bilo kog uređaja i bilo kog mjesta.

Microsoft predstavio OneDrive
Portal AnalitikaIzvor

Novi OneDrive nudi sve ono što su korisnici voleli kod SkyDrive-a, ali i nove, unaprijeđene opcije za dijeljenje video sadržaja, kao i aplikacije za Windows Phone, iOS, Android i Xbox. OneDrive nudi 7GB besplatnog prostora za skladištenje podataka ili, na primjer, više od 7.000 fotografija.

Pored kompatibilnosti sa drugim platformama i jednostavnog pristupa, OneDrive omogućava korisnicima da zajedno rade na dokumentima, a da ne moraju fizički da budu jedni uz druge. Opcija OneNote je najpogodniji način za hvatanje važnih bilješki, kojima možete uvijek pristupiti, sa gotovo bilo kog operativnog sistema.

Jedna od novih opcija koje nudi OneDrive uključuje i automatski backup kamere na Androidima, pružajući korisnicima ovog operativnog sistema mogućnost da jednostavno prebace video zapise i fotografije sa Androida na druge uređaje.

Opcija dijeljenja fotografija direktno sa servisa na društvene mreže poput Facebooka, svakako jeste jedna od najpopularnijih opcija OneDrivea.

„Kada korisnik uzme svoj telefon, tablet ili bilo koji drugi uređaj u ruku, želi da svoje fotografije ili bilo koji drugi dokument budu blizu na jedan dodir prstom,“ rekao je Kris Džons, potpredsjednik Microsofta.

On je dodao: „Upravo to je osnovna zamisao OneDrive servisa koji će biti dostupan na svim Microsoft uređajima – od Xbox-a, preko Windows telefona i Windows 8.1 do Office paketa. Istovremeno, cilj nam je da servis bude dostupan i na Web-u i na svim drugim platformama, uključujući i iOS i Android, kako bi nam naše fotografije, video zapisi i fajlovi bili dostupni u svakom trenutku.“

Prema najnovijim istraživanjima, najmanje 77 odsto korisnika koji znaju šta su Cloud servisi sve podatke čuvaju isključivo na jednom mjestu – svojim uređajima. Oko 69 odsto njih bi radije izgubilo uređaj nego sadržaj. Sa servisom OneDrive nismo primorani da se odlučujemo za jednu ili drugo.

Od sada svojim uspomenama možete jednostvano pristupiti u bilo kom trenutku, sa bilo kog mjesta i bilo kog uređaja.

Izvor: b92.net

Portal Analitika