Košarka

Budućnost čeka Partizan, KOVAČ: Vjerujemo u pobjedu

Milos_kovac
T
rener košarkašica Budućnost Volkana Miloš Kovač kazao je da vjeruje da će podgorički tim pobijediti Partizan i izboriti majstoricu za plasman na finalni turnir Međunarodne regioalne lige.

Budućnost čeka Partizan, KOVAČ: Vjerujemo u pobjedu
Portal AnalitikaIzvor

Budućnost i Partizan odigraće sjutra u Podgorici utakmicu drugog kola četvrtfinalne serije plej-ofa. Kovač je kazao da žali što je Budućnost Volkano izgubila u Beogradu praktično dobijenu utakmicu.

"Izvukli smo pouke iz prve utakmice, bukvalno dobijene, u kojoj smo svojim greškama dozvolili rivalu da slavi. U drugoj utakmici igraćemo u mnogo drugačijem svjetlu, mnogo agresivniji. Trudićemo se da mi njih uvedemo u naš sistem igre, da što manje vremena provedemo u pozicionoj igri", rekao je Kovač na konferenciji za novinare.

On je kazao da vjeruje da su djevojke prevazišle sve što se dešavalo u predhodnoj utakmici i da su shvatile da imaju veći kvalitet i da Partizan nije bolji.

"Iskreno vjerujem da ćemo uspjeti da izvadimo kartu, a u Beogradu ovjerimo vizu za finalni turnir", kazao je Kopvač.

Kapiten Ivana Mugoša kazala je da očekuje težak meč, ali i da vjeruje u pozitivan ishod.

"Sigurna sam da ćemo pružiti svoj maksimum, veliki otpor rivalu i da ćemo izboriti majstoricu. Daćemo sve da konačan rezultat bude povoljan po nas", rekla je Mugoša.

Centar Bojana Vulić kazala je da je Budućnost u Beogradu pokazala da može da se "nosi sa Partizanom".

"Daćemo sve da ih pobijedimo i izborimo majstoricu. U prednosti smo na centarskim pozicijama. Imamo i dobru prednju liniju koja je dokazala da može da se nosi sa njima. Sve je na nama", rekla je Vulić.

Partizan je prvi međusobni duel u Beogradu dobio nakon dva produžetka, 71:69. Početak utakmice u dvorani Morača zakazan je za 18 sati i 15 minuta. U četvrtfinalu igra se na dvije pobjede.

Budućnost bi pobjedom izborila majstoricu, koja će biti odigrana 27. februara u Beogradu. Bolji iz tog duela Partizana i Budućnosti izboriće plasman na finalni turnir, koji je na programu 8. i 9. marta.

Partizan je takmičenje u A grupi završio je kao prvoplasirani sa osam pobjeda i dva poraza, dok se Budućnost sa polovičnim učinkom u B grupi plasirala među osam najboljih. (Mina)

Portal Analitika