Fudbal

LŠ: Šampion u Londonu, Atletiko na San Siru

LigaSampionaLogo
D
anas se nastavlja osmina finala Lige šampiona, utakmicama između Arsenala i Bajerna, te Milana i Atletika - Bavarci kao branioci titule putuju u London, na duel sa ekipom koja igra promjenljivo, dok dvomeč između Atletika i Milana na prvi pogled izgleda riješen već u startu, ali ne treba zaboraviti da Italijani mnogo bolje partiju pružaju na evropskoj sceni nego u Seriji A.

LŠ: Šampion u Londonu, Atletiko na San Siru
Portal AnalitikaIzvor

Londonske „tobdžije“ žele da skinu krunu Bajernu, ekipi koja je u dosadašnjem dijelu takmičenja postigla dvostruko više golova (17:8) od njih i koja u domaćem prvenstvu ne zna za poraz. Ipak, domaćin predvođen tandemom Mesut Ezil – Lukas Podolski može da napravi velike probleme ekipi Pepa Gvardiole.

„Da li je Bajern najbolji tim na svijetu? U ovom trenutku ne možete odgovoriti odrično, oni pobjeđuju svaku utakmicu. Ipak, vjerujemo u sebe, imamo jak timski duh i jaku želju da kao tim stignemo do povoljnog rezultata, ali nije sve do vjere, ona se izgrađuje kroz dobru igru i kroz uspjehe“, naveo je Venger.

Francuski stručnjak na raspolaganju neće imati Arona Ramzija, Kima Kalstroma i Abua Dijabija, Mikel Arteta je suspendovan, a Tomaš Rosicki bi trebalo da bude spreman.

Sa druge strame, treneru Bajerna Pepu Gvardioli će ovo biti treći put da se susreće sa Arsenalom.

„Ne možete svih 90 minuta da budete dominantni protiv Arsenala, oni imaju veoma kvalitetne igrače, mogu da nam naude, ali ćemo mi pokušati da igramo najbolje što možemo kako bismo sa povoljnim rezultatom ušli u revanš meč“, rekao je Gvardiola, koji će biti lišen pomoći Franka Riberija, Đerdana Šaćirija, dok se u tim vraćaju Bastijan Švajnštajger i Danijel Van Bujten.

U drugom meču večeri, debi na klupi Milana u Ligi šampiona imaće čovjek koji je imao prilike da sa istim klubom podigne „ušati“ trofej kao igrač, Klarens Sedorf.

„Tim je spreman i motivisan, suočićemo se sa ekipom koji igra veoma dobro, koja zaslužuje poštovanje. Ipak, oni imaju nedostataka u igri i na nama je da probamo da ih iskoristimo“, rekao je Sedorf.

Sedorf na raspolaganju neće imati Robinja, Stefana El Šaravija, Valtera Birsu i Brajana Kristantea, dok je pod znakom pitanja nastup Rikarda Kake. Nešto manje problema imaće Simeone, prvi meč protiv Milana propuštiće Felipe Luis, Havi Mankiljo i Tijago.

„Naš protivnik je veliki klub u evropskim okvirima, što se može reći i za Atletiko, ali na San Siru igrači će pisati nove stranice istorije. Biće to otvorena utakmica, možemo da očekujemo sve i teško je dati prognozu“, rekao je Simeone.

Portal Analitika