Svijet

Sukobi u Ukrajini nastavljeni i tokom noći: Najmanje 25 poginulih, preko 200 ranjenih

ukraina1902
O
kršaji između policije i demonstranata u Kijevu nastavili su se i tokom noći. Prema posljednjim informacijama, do sada je poginulo najmanje 25 ljudi, dok je preko 200 ozbiljno ranjeno.

Sukobi u Ukrajini nastavljeni i tokom noći: Najmanje 25 poginulih, preko 200 ranjenih
Portal AnalitikaIzvor
U centru Kijeva su izbili novi sukobi demonstranata i policije. Russia today javlja da demonstranti pale gume i bacaju molotovljeve koktele na pripadnike policije, dok bezbjednosne snage uzvraćaju šok bombama i gumenim mecima, u pokišaju da rastjeraju demonstrante.nereniukraina1902

Ukrajinski ministar zdravlja je jutros izjavio, kako javlja agencija AP, da je na Trgu nezavisnosti juče i noćas poginulo 25 ljudi, dok je 241 osoba primljena u bolnicu sa povredama.

U Kijevu i dalje gore zgrade i gume, dim kulja na sve strane: "Ukoliko želite da vidite kako izgleda pakao na Zemlji, samo pogledajte trg Nezavisnosti u Kijevu: izgleda kao kotao koji vri" javlja novinar Russia today.ukraina

Predsjednik Ukrajine Viktor Janukovič je okrivio lidere opozicije za najnoviji porast nasilja u Kijevu, prenio je BBC.

Nakon neuspjelih razgovore sa opozicijom, Janukovič je pozvao lidere opozicije da "se distanciraju od radikalnih snaga", rekavši da "nije kasno da se zaustavi konflikt" i upozorio ih da će u suprotnom s njima „drukčije razgovarati“.

Janukovič je u zvaničnoj izjavi za neke članove opozicije rekao da su „prešli crtu“ kada su svoje pristalice pozvali da donesu oružje na demonstracije i nazvao ih „kriminalcima“, koji će se s pravdom suočiti na sudu.ukrajinaokoko

Poginuo novinar: Kako javljaju agencije, među povrijeđenima je 79 policajaca i pet novinara. "Dopisnik iz Kijeva Vjačeslav Veremli umro je u bolnici.

Kako javlja "Russia today", među poginulima ima barem 8 policajaca.nerediuk21902

Dok su eksplozije odjekivale Kijevom tokom noći, lider opozicije Vitalij Kličko tražio je od 20.000 demonstranata okupljenih na trgu da brane kamp.

"Nećemo mrdnuti odavde", poručio je bivši bokser okupljenima, dok je oko njih sve gorelo.

 

 

Portal Analitika