Fudbal

LŠ: Siti nemoćan, Barsa 2:0, PSŽ razbio Leverkuzen!

MesiTrijumf12
P
rva dva meča osmine finala Lige šampiona obilježili su gosti - Barselona se nalazi na korak od plasmana među osam najboljih jer je slavila u Mančesteru protiv Sitija sa 2:0, a o rivalu u četvrtfinalu već može da razmišlja PSŽ jer je razbio Bajer u Leverkuzenu sa čak 4:0!

LŠ: Siti nemoćan, Barsa 2:0, PSŽ razbio Leverkuzen!
Portal AnalitikaIzvor

Mančester Siti – Barselona 0:2 (0:0)

Mesi 54' (p), Alveš 90'

Žuti kartoni: Negredo, Kolarov (Siti) - Alveš, Maskerano (Barselona)

Crveni karton: Demikelis (Siti)

Sastavi:

Mančester Siti: Hart, Zabaleta, Kompani, Demikelis, Kliši, Fernandinjo, Jaja Ture, Navas (Nasri 57'), Kolarov (Leskot 57'), Silva, Negredo (Džeko 74').

Rezerve: Pantilimon, Leskot, Ričars, Garsija, Nasri, Jovetić i Džeko.

Barselona: Valdes, Alveš, Pike, Makerano, Alba, Buskets, Fabregas (Serđi Roberto 86'), Aleksis (Nejmar 74'), Inijesta, Mesi.

Rezerve: Pinto, Bartra, Adrijano, Song, Serđi Roberto, Pedro i Nejmar.

 

Bajer Leverkuzen – PSŽ 0:4 (0:3)

Matuidi 3', Ibrahimović 39' (p), 42', Kabaj 88'

Žuti kartoni: Hilbert, Spahić, Guardado, Kastro (Bajer) - Matuidi (PSŽ)

Crveni Karton: Spahić (Bajer)

Sastavi:

Bajer: Leno, Spahić, Gvardado, Toprak, Rolfes (Reinarc 46'), Bender, Hilbert, Sam (Volšajld 62'), Kastro, Son (Brant 46'), Kisling.

PSŽ: Sirigu, Silva, Aleks, Maksvel, Van der Vil, Mota, Matuidi (Kabaj 67'), Verati, Lukaš, Ibraghimović, Laveci (Pastore 76').

 

GOLOVI:

3' - Kapiten Bajer Leverkuzena Rolfes je pogriješio na sredini terena, loptu je oduzeo Verati, proigrao Matuidija koji je matirao Lenoa za vođstvo Pari Sen Žermena.

39' - Spahić je u 38. minutu u svom kaznenom prostoru srušio Lavecija, zbog čega je kažnjen žutim kartonom, a sudija Viktor Kasai je pokazao na bijelu tačku. Odgovornost je preuzeo Zlatan Ibrahimović i snažnim udarcem pogodio donji lijevi ugao.

42' - Akcija gostiju po lijevoj strani, Matuidi je iz kaznenog prostora vratio loptu do Ibre, a on je iz prve lijevom nogom raspalio po njoj i poslao u gornji desni ugao za 0:3.

54' - Demikelis je opravdao isključen zbog prekrašaja sa leđa nad Leom Mesijem kao posljednji igrač odbrane, ali je faul napravio izvan kaznenog prostora, a sudija Erikson je pokazao na penal. Siguran izvođač najstrožije kazne bio je Leo Mesi.

88' - PSŽ je demolirao Bajer usred Leverkuzena, a za potop domaćina pobrinuo se rezervista Kabaj.

90' - Barsa se nalazi na korak od četvrtfinala Lige šampiona - nakon akcije Nejmara i Alveša, defenzivac Katalonaca je izašao ispred Harta, i kroz noge pogodio za velikih 2:0!

MatuidiPSZ1
NegredoSiti1
IbraPSz22
InjestaBarsa1
PenalPSZ1
PenalBarsa2
IbraMajstor7
BarsaMasina23
Portal Analitika