Politika

Hjuz: Liberali će imati našu podršku

1802hjuzlpok
B
ritanski liberali spremni su da daju punu podršku Liberalnoj partiji Crne Gore (LPCG) u sprovođenju svojih programskih načela, kazao je ministrar pravde i građanskih prava Ujedinjenog kraljevstva i Sjeverne Irske i potpredsjednik Liberalnih demokrata Ujedinjenog Kraljevstva Sajmon Hjuz. On je i najavio podršku Liberalnoj partiji na sljedećim parlamentarim izborima u Crnoj Gori.

Hjuz: Liberali će imati našu podršku
Portal AnalitikaIzvor

Hjuz se danas sastao sa predsjednikom LPCG-a Andrijom Popovićem i potpredsjednicom Satkom Hajdarpašić u Britanskoj Ambasadi u Podgorici. Sagovornici su istakli da je učešće Liberalne partije u izvršnoj vlasti od velikog značaja za sveobuhvatnu sliku Crne Gore, države koja ubrzanim koracima ide putem evro-atlanskih integracija.

“Ministar Hjuz je izrazio zadovoljstvo što Liberalna partija daje maksimalan doprinos za jačanje vladavine prava i ljudskih prava u Crnoj Gori, i što u skladu sa programima evropskih liberal demokrata daje snažnu podršku ideji članstva Crne Gore u NATO alijansi”, saopšteno je Portalu Analitika iz LP-a.

Popović je još jednom ponovio da je garant sigurnosti za region članstvo u NATO savezu, te da je podrška Velike Britanije državama regiona na ovom putu od neprocjenjivog značaja.

Hajdarpašić je dodala da je za stabilnost u regionu neophodno da sve proevro-atlanske strukture u Crnoj Gori, Makedoniji i Bosni i Hercegovini pokrenu sve raspoložive mehanizme za ostvarivanje pretpostavki da bi u konačnom dobile poziv za člansvo u NATO na sljedećem samitu u Velsu.

Na sastanku je zaključeno da participacija Liberala u Vladi doprinosi da Crna Gora dobije drugačiju sliku u značajnim evropskim centrima  i da Evropska unija jeste ekonomska zajednica posvećena konstantnom progresu i dobrobiti svih svojih građana, ali samo ako se poštuju zajedničke vrijednosti slobode i različitosti svih pojedinaca, čemu potpunu garanciju daju Liberali demokrate.

Portal Analitika