Politika

KRIVOKAPIĆ: Produbljeno nepovjerenje u izborni proces

rankoslajd
P
redsjednik Skupštine Ranko Krivokapić kazao je nakon današnjeg zasijedanja parlamenta na kojem nije prihvaćen prijedlog zakona o izboru odbornika i poslanika, treba da se sada vidi ko je u ovaj poces ušao sa dobrom voljom a ko ne.

KRIVOKAPIĆ: Produbljeno nepovjerenje u izborni proces
Portal AnalitikaIzvor

Krivokapić je istakao da je ovo loše za crnogorski parlamentarizam i da na proljećne lokalne izbore ulazimo sa produbljenim nepovjerenjem u izborni proces.

- Kada dođe trenutak odluke vidi se ko je bio sa dobrom voljom u tom procesu a ko nije bio sa dobrom voljom u tom procesu. Puno dobrog  je urađeno i ja se zahvaljujem kolegama koje su radile u Radnoj grupi ali politička volja je ključna u datom trenutku da se napravi iskorak – rekao je Krivokapić.

Predsjednik parlamenta je naglasio da je ovo trenutak kada je povjerenje u izborni proces dodatno poljuljano.

- Spadam u one koji nikad ne odustaju i mislim da trebamo krenuti iz početka jer nam je to obaveza da popravljamo nešto loše što se uradi. Ovo je bilo loše za crnogorski parlamentrarizam prije svega jer imamo veliki broj lokalnih izbora na proljeće. Umjesto da uđemo sa većim povjerenjem ulazimo sa produbljenim nepovjerenjem – rekao je Krivokapići poručio da „sa tim činjenicama svako treba da uzme odgovronost“.

-  Najveća je na vlasti, ona je i najodgovronija za takve procese u svakoj zemlji pa i ovoj.  Očekujem da će vlast pokazati dobru volju koja se nažalost nije iskazala prilikom glasanja ovih zakona – rekao je Krivokapić.

Skupština Crne Gore nije danas usvojila prijedlog zakona o izboru odbornika i poslanika za čije je izglasavanje bila  potrebna dvotrećinska većina. Za  zakon su glasali 42 poslanika, DF-a, Pozitivne i SDP-a dok je uzdražno bilo 27 poslnika DPS-a. Manjinske partije ranije su napuštile zasjedanje zbog neusvajanja njihovih amandmana.

Portal Analitika