Fudbal

LŠ: Spektakl na Etihadu, PSŽ u Leverkuzenu

LigaSampionaLogo
N
akon dva mjeseca pauze u utorak i srijedu nastavlja se takmičenje u Ligi šampiona - na redu su mečevi osmine finala, a proljećnji dio otvaraju dueli Mančester Siti – Barselona i Bajer Leverkuzen – Pari Sen Žermen.

LŠ: Spektakl na Etihadu, PSŽ u Leverkuzenu
Portal AnalitikaIzvor

Dvomeč između 'Građana' i 'Blaugrane' najveći je derbi osmine finala i gotovo je sigurno da pobjednik neće biti poznat poslije devedeset minuta. Ekipa Manuela Pelegrinija u duel sa Barselonom ulazi poslije pobjede nad Čelsijem u FA Kupu, a Čileancu najveći problem predstavlja izostanak Serhija Aguera. U tim se vraća Brazilac Fernandinjo, dok u protokolu, takođe zbog povrede, neće biti Matije Nastasića.

'Građani' su ove godine zabilježili pet trijumfa i nekoliko kola pred kraj obezbijedili prolaz, dok su jedini nuespjeh doživjeli na gostovanju Bajernu u Minhenu.

"Naši navijači zaslužuju pobjedu protiv velikog kluba kao što je Barselona. Želimo da pokažemo da napredujemo i kao klub i kao ekipa, a naredni protivnik je idealna prilika za to. Barselonu predvode igrači koji su među najboljima u svijetu, Mesi, Inijesta, Ćavi, Pike, Buskets, to će biti velika utakmica. Mi zaista želimo da pokažemo kako smo na pravom putu", izjavio je jedan od glavnih igrača Mančester Sitija Jaja Ture.

Siti igra odlično ove sezone. Granicu od sto datih pogodaka premašili su još sredinom januara. Trenutno su na trećem mjestu u nacionalnom šampionatu, sa tri boda manje, ali i mečom manje, od lidera Čelsija.

Tim iz Katalonije je lider Primere, doduše samo zbog bolje gol razlike, jer madridski rivali Real i Atletko imaju isti broj bodova. Barsa je obezbijedila i finale Kupa kralja, đe je očekuje još jedan "El Klasiko", a ni u prvoj fazi Lige šampiona nije imala previše problema.

"Veći dio tima funkcioniše zaista dobro i to ohrabruje pred teško gostovanje u Mančesteru. Spremni smo za duel, možda je ovo i pravi trenutak da povoljnim rezultatom osiguramo miran revanš i izborimo plasman u četvrtfinale", rekao je trener Martino.

Dva kluba sastala su se samo jednom do sada, a to je bilo u pripremnom meču 2009. godine. Tada je engleski tim slavio golom Stilijana Petrova.

Drugi duel večeri donosi nam okršaj autsajdera i jednog od favorita za osvajanje takmičenja. Tim Samija Hipije dobro gura u nacionalnom šampionatu, i bori se za drugo mjesto sa Borusijom iz Dortmunda. "Farmaceuti" su uspjeli da završe kao drugi u grupi.

Sa druge strane, ekipa Pari Sen Žermena i ove godine pokazuje da je tim koji treba smatrati jednim od favorita za 'ušati' pehar. 'Sveci' i dalje bez većih problema kontrolišu dešavanja u Ligi 1. Poslije 25 odigranih kola imaju pet bodova viška u odnosu na Monako, a prošlog petka su upisali još jednu rutinsku pobjedu. U centru pažnje biće, kao i uvijek, Zlatan Ibrahimović, koji je postigao ukupno 33 gola od početka sezone, a u timu neće biti samo Edinsona Kavanija.

Portal Analitika