Zabava

Muškarci su veće tračare od žena

1702muskarci
P
rosječan muškarac može najviše da čuva tajnu dva sata i 47 minuta, a svaki deseti priznaje da ju je otkrio već nakon 10 minuta. Najteže čuvaju tajne o tuđoj prevari.

Muškarci su veće tračare od žena
Portal AnalitikaIzvor

Suprotno uvriježenom mišljenju da su žene najveće tračare, novo istraživanje to pobija i otkriva sasvim suprotno. Muškarci su veće "alapače" od žena i uopšte ne znaju da čuvaju tajnu.

Ako im nešto ispričate u povjerenju, oni će to već narednog minuta ispričati nekom drugom, piše "Dejli Mejl".

Istraživanje sprovedeno na 2.000 Britanaca otkriva da prosječan muškarac može da sačuva tajnu otprilike dva sata i 47 minuta, što je 40 minuta manje nego žene.

Svaki deseti priznao je da je izbrbljao tuđu tajnu u narednih 10 minuta nakon što su mu se povjerili. Uprkos svemu tome, 92 odsto jačeg pola za sebe kaže da su ljudi od povjerenja.

Što se tiče vrsta tajni, ispostavilo se da će muškarci najteže čuvati tajne o preljubu svog prijatelja, tuđu laž i ako kolege sa posla imaju aferu.

Zabrinjavajuće je što će tuđe tajne otkriti barem pet različitih ljudi, uključujući svoju djevojku ili ženu, prijatelje i kolege.

"Ako želite da nešto ostane tajna, nemojte to reći muškarcu", zaključio je portparol kompanije The Fifth Estate koja je uradila istraživanje.

Zbog moderne komunikacije, muškarci neće ni čekati da se nađu sa svojim prijateljima već će im tajnu ispričati preko Fejsbuka ili na četu.

Tajne koje neće dugo ostati tajne ako ih povjerite muškarcu:

1. Prijatelj ima aferu

2. Neko laže o nečemu

3. Šef ili kolega ima aferu na poslu

4. Neko koga zna je trudan

5. Neko je imao problema s policijom

6. Neko laže o poslu ili plati

7. Saznali su da je neko imao plastičnu operaciju

8. Prijatelj je dobio povišicu

9. Prijatelj je u finansijskim problemima

10. Prijatelj ima problema u krevetu.

izvor i foto: 24sata.hr;

Portal Analitika