Svijet

VIDEO: Kako je pas bez noge pomogao dječaku koji koristi kolica

1702prijatelji
J
edan sedmogodišnji dječak koji pati od teške bolesti i jedan pas koji je bio osuđen na smrt postali su najbolji prijatelji, prenosi “Buzzfeed”.

VIDEO: Kako je pas bez noge pomogao dječaku koji koristi kolica
Portal AnalitikaIzvor

 

1702ovenOven Haukins je rođen sa rijetkim oboljenjem Švarc-Jampelovim sindromom, zbog kojeg su njegovi mišići stalno napeti. To ovom sedmogodišnjem dječaku znatno otežava život jer stalno ima bolove i mora da koristi na invalidska kolica. On je veoma stidljiv u prisustvu nepoznatih ljudi i izbjegava kontakt sa drugom djecom.

1702haciHači je bio usamljen pas kojeg niko nije želio. Kada je bio štene, nađen je vezan za šine. Jedna njegova noga je bila teško povrijeđena, pa su mu je veterinari amputirali. Organizacija za brigu o životinjama “RSPCA” je pokušala da mu nađe dom, ali bez uspjeha.

Kada su se Oven i Hači sreli, odmah su se sprijateljili i postali nerazdvojni. Oven se promijenio, sada je mnogo srećniji sa svojim drugom. On se više ne plaši kao ranije, počeo je da priča sa ljudima. I Hači je sada toliko srećan da stalno maše repom.

O njihovom prijateljstvu su studenti sa Univerziteta u Hertfordširu snimili kratki film, a nakon njega je napisana i knjiga.

Oven i Hači su pobijedili u kategoriji “Prijatelji do kraja života” na jednom takmičenju.

Izvor: blic.rs

 

Portal Analitika