Politika

NREKIĆ: Dogovor Cungua, Đeke i Abazovića usmjeren protiv DPS-a

Loro_Nrekicok0702_1
P
redsjednik OO DPS-a Ulcinj Ljoro Nrekić ocijenio je u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika da je jučerašnji sporazum koji su postigli Forca, koalicija koju predvodi Fatmir Đeka i Pozitivna Crna Gora usmjeren protiv DPS-a.

NREKIĆ: Dogovor Cungua, Đeke i Abazovića usmjeren protiv DPS-a
Portal AnalitikaIzvor

- I pored odluke građana Ulcinja da DPS-a bude vodeća politička snaga koja će u naredne četiri godine realizovati njihove potrebe i rješavati probleme lokalne zajednice, juče je formirana gotovo identična koalicija, koja je zbog nefunkcionisanja vlasti koju su tvorili, izazvala vanredne izbore. O njihovim učincima vladanja u Ulcinju najbolju ocjenu su dali građani na izborima. Ono što su govorili jedni o drugima dok su bili na vlasti i tokom kampanje, značajna finansijska sredstva koja su utrošena na prijevremene izbore da bi se formirala ista vlast koja ih je uzrokovala, danas sve skupa kod Ulcinjana izaziva zabrinutost da će rezultati njihovog vladanja biti nedovoljni da poprave kvalitet života u našoj opštini, naveo je Nrekić u svom saopštenju.

Prema njegovim riječima, jedan od osnovnih principa demokratije je da odbornička većina predlaže izvršnu vlast. U tom kontekstu mi u DPS-u posmatramo odluku o formiranju vlasti u Ulcinju.

- Međutim, iz svega što smo imali priliku da vidimo proteklih dana, jasno se zaključuje da je glavni motiv dogovora usmjeren protiv DPS-a, najjače političke partije u Ulcinju kojoj građani najviše vjeruju. Svi savezi koji su se pravili da bi bili protiv nekoga, a ne za neko ili nečije dobro, nijesu dali rezultate i nijesu dugo trajali. Netačne su konstatacije da je DPS bilo ko poslao u opoziciju, tim prije što smo i do sada imali takav status, samo što smo voljom građana umjesto treće postali prva politička partija u Ulcinju.

DPS će do kraja biti posvećena idejama i programu za koji smo uvjereni da Ulcinj može povesti naprijed. Snagom svog autoriteta zalagaćemo se za dobro svih građana Ulcinja, zaključio je Nrekić.

 

 

Portal Analitika