Košarka

VIDEO: Spektakl u Nju Orleansu, Istok bolji od Zapada!

OLStarVece
N
ajveće zvijezde NBA lige priredile su spektakl u Nju Orleansu, Istok je okončao dominaciju Zapada pobjedom od 163:155.

VIDEO: Spektakl u Nju Orleansu, Istok bolji od Zapada!
Portal AnalitikaIzvor

Meč je obilježila žetva rekorda, sjajan učinak nekoliko igrača i preokret Istoka iz -18 polovinom trećeg perioda. MVP utakmice bio je Kajri Irving sa 31 poenom (14/17 iz igre), 14 asistencija i 5 skokova.

Blistali su još Kevin Durent i Blejk Grifin sa po 38 poena, Grifin je obilježio veče i sa desetak zakucavanja i rekordom Ol-stara sa 19 koševa, a Karmelo Entoni je oborio rekord sa osam trojki.

Melo (8/13 tri) je imao poen manje od Irvinga, koji je 24 poena postigao u drugom poluvremenu. Plej Klivlenda je ukrao šou najvećim zvijezdama Kevinu Durentu i LeBronu Džejmsu, čiji je nasljednik u Kavalirsima.

LeBron je imao 22 poena (11/22) uz po 7 skokova i asistencija, a 18 je imao Pol Džordž i po 5 skokova i asistencija. S druge strane, Durent i Grifin su sa 76 zajedničkih poena oborili rekord Ol-stara kada je u pitanju tandem. Obojica su stala na četiri poena od rekorda meča koji drži Vilt Čembrlen.

KD (14/27) je imao i 10 skokova uz 6 asistencija, a Grifin (19/23) desetak ali-up zakucavanja i 6 skokova. Po dabl-dabl su ostvarili još Stefon Kari sa 12 poena (2/11 tri) i 11 asistencija, te Kris Pol sa 11 poena i 13 proigravanja. Veče je donekle pokvario Dirk Novicki koji je jedini ostao bez poena. (B92)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Portal Analitika