Politika

Osniva se Savez opštinskih partija Crne Gore

1602MersudinMedjedovic
O
vih dana u nekoliko gradova širom države počelo je prikupljanje sudskih i notarskih ovjerenih izjava o osnivanju opštinskih partija iz kojih će proizaći Savez opštinskih partija Crne Gore, koji će nastupiti na predstojećim parlamentarnim izborima, navodi se u saopštenju člana Inicijativnog odbora Saveza i predsjednika Bjelopoljske partije Mersudina Međedovića, dostavljenom Portalu Analitika.

Osniva se Savez opštinskih partija Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

- Na današnjem sastanku koji je održan u Bijelom Polju, a kojem je prisustvao veliki broj intelektualaca skoro iz svih opština Crne Gore, postignut je dogovor o saradnji i međusobnoj pomoći između budućih opštinskih partija, što se posebno odnosi na fazu osnivanja partija i nastupa na izborima. Da bi se promijenila vlast u Crnoj Gori, SOP ne samo da će se boriti protiv politike aktuelnog režima, već je prinuđen da se suprostavi radikalnom opozicionom bedemu kojeg čini nekolicina opozicionih političara, a zbog kojih inače DPS uspijeva godinama da opstane na vlasti. Za sve ovo postoje dokazi koji će javnosti biti i prezentovani, ali najprije moramo sačekati formiranje Saveza kao snage koja je kadra da tako nešto i uradi - ističe Međedović.

1602savez

U svakoj crnogorskoj opštini, objašnjava on, postojaće partija po nazivu tog grada.

- Tako da će svaka opština imati i svog kandidata na poslaničkoj listi koji će u svom minimum jednogodišnjem rotacionom mandatu imati priliku da reprezentuje svoj grad. Nosilac liste SOP-a biće kandidat iz Podgoričke partije koja je takođe u osnivanju. Redosljed kandidata na poslaniškoj listi biće uređen po kriterijumu veličine određene crnogorske opštine u odnosu na broj stanovnika, kao i nekih drugih kriterijuma koji će biti definisani unutar SOP-a - naglašava Međedović.

Prema njegovim riječima, u narednom periodu Inicijativni odbor Saveza radiće na realizaciji postavljenih zadataka, a do svog potpunog formiranja izjave za medije davaće isključivo po potrebi.

- Bez obzira na eventualne provokacije iz redova bilo kojeg političkog subjekata ili nagovorenog pojedinca iz civilnog sektora - zaključio je Međedović.

Portal Analitika