Svijet

Hit u hotelijerstvu – japanski „hoteli ljubavi“

1602hoteli
U
Japanu, gusto naseljenoj zemlji, menadžeri hotelijerstva su odlučili da ponude građanima posebnu vrstu utočišta, nudeći im sobe po povoljnim cijenama u kojima daleko od buke mogu da ostvare svoje najluđe fantazije.

Hit u hotelijerstvu – japanski „hoteli ljubavi“
Portal AnalitikaIzvor

Dok se hoteli širom svijeta bore sa finansijskim problemima zbog nedovoljnog broja posjeta, japanski "hoteli ljubavi" se pokazuju kao provjeren recept za profit u ovoj zemlji.

Koncept ove usluge je jednostavan: sobu je moguće uzeti za cijelu noć ili samo na nekoliko sati, jer je veoma malo parova koji se odlučuju za ovaj smještaj u namjeri da spavaju u njima.

“Za hotel je idealno ako za jednu sobu imamo četiri posjete u toku 24 sata, jednu ujutro, jednu poslijepodne, zatim naveče i četvrtu u toku noći. Na dnevnoj bazi nas najčešće posjećuju parovi koji su u vezi, a naveče su to mladi ljudi”, kaže jedan od vlasnika Masakatsu Tsunoda.

U ponudi su sobe sa plafonskim ogledalima, luksuznom posteljinom, velikim televizorima i džakuzi kadama, zatim sobe sa “posebnom opremom” kao što su bičevi, te one sa specifičnim kostimima iz filma Star Wars.

Anonimnost i diskrecija su zagarantovani.

Izvor i foto: klix.ba

Portal Analitika