Politika

Dogovor o formiranju vlasti u Ulcinju odgođen za sjutra

1502ulcinj
R
azgovori između predstavnika Force, Pozitivne Crne Gore i koalicije Zajedno za Ulcinj biće nastavljeni sjutra, kada bi trebalo da bude postignut konačan dogovor o formiranju vlasti u Ulcinju.

Dogovor o formiranju vlasti u Ulcinju odgođen za sjutra
Portal AnalitikaIzvor

Kako saznaje agencija MINA, do odgađanja je došlo na zahtjev Force zbog, kako su naveli, dodatnih unutarpartijskih konsultacija.

Forca je na izborima u Ulcinju osvojila osam mandata, sedam koalicija Zajedno za Ulcinj, koju čine Demokratska partija, Demokratski savez i Perspektiva, a Pozitivna dva, što je većina u lokalnom parlametnu kojima ima 33. mjesta.

Forca i koalicija Zajedno za Ulcinj dogovorili su formiranju vlasti u tom gradu, a prema nezvaničnim informacija predviđeno da predsjednik opštine Ulcinj bude Fatmir Đeka.

Dogovor Force i Koalicije Zajedno za Ulcinj bio je uslov da Pozitivna počne razgovore o formiranju većine u ulcinjiskom parlamentu.

Poslanik Pozitivne Dritan Abazović rekao je da stranka neće uslovljavati bilo čime taj dogovor, niti ih u toj partiji, kako je naveo, interesuju funkcije.

Na lokalnim izborima u Ulcinju Demokratska partija socijalista osvojila je devet mandata, Demokratska unija Albanaca tri, Socijaldemokratska partija dva i Socijalistička narodna partija i Demokratski Front po jedan.

Portal Analitika