Ostalo

Amerikanci uz dramu dobili Ruse u hokeju

SADRusija
V
eliki hokejaški derbi na Zimskim olimpijskim igrama pripao je Amerikancima koji su poslije velike drame, produžetaka i penala, sa 3:2 (0:0, 1:1, 1:1, 0:0, "1:0") savladali Ruse kojima nije pomogla ni podrška pune hale, a ni prisustvo predsjednika Vladimira Putina i premijera Dmitrija Medvedeva.

Amerikanci uz dramu dobili Ruse u hokeju
Portal AnalitikaIzvor

Rusi su imali dva junaka u ovom meču, no na kraju su dvojica iz tabora selekcije SAD ipak prevagnula. Najprije, domaću selekciju su vodili golman Sergej Bobrovski, koji je odbranio čak 32 šuta prije nego što se došlo do penala, a i Pavel Dacjuk, koji je dao oba gola za "zbornaju komandu", prvo za 1:0, a onda, nakon pogodaka Kema Faulera i Džoa Pavelskog, za 2:2, osam minuta prije kraja treće dionice.

Kako pogodaka nije bilo u produžetku, na red su došli penali, a onda i velika drama. Rusi su prvi šutirali, ali su tek i trećeg pokušaja postigli pogodak. No, kada je okončano pet serija, rezultat je bio izjednačen, pa je neizvjesnost narastala, naročito jer su i Bobrovski i njegov kolega, Džonatan Kvik, bivali sve bolji i bolji.

Šutirano je još po tri puta na obje strane, Rusi su se oslonili na Kovalčuka i kapitena Dacjuka, a Amerikanci samo na Ti-Džej Ošija. On je na kraju, poslije kobnog promašaja domaćih, i presudio - postigavši svoj treći gol u penal-seriji za konačnih 3:2 i direktan plasman reprezentacije SAD u četvrtfinale, dok će Rusi morati u doigravanje.

 

Portal Analitika