Svijet

Velika Britanija: U olujnom nevremenu dvoje mrtvih

1502vb
O
lujno nevrijeme u Velikoj Britaniji je u posljednja 24 sata odnijelo dva života, a izazvalo je i haos u saobraćaju i nestanak struje u najmanje 140 hiljada domaćinstava.

Velika Britanija: U olujnom nevremenu dvoje mrtvih
Portal AnalitikaIzvor

Londonska policija je saopštila da je u Vest Endu, dijelu prijestonice poznatom po velikom broju pozorišta, jedna žena smrtno stradala a muškarac završio u bolnici, nakon što se na automobil u kojem su se nalazili srušio dio zgrade, prenosi AFP.

Druga žrtva je 85-godišnji muškarac koji je izgubio život kad je ogromni talas razbio prozor na kruzeru u La Manšu i usmrtio ga na licu mjesta.

Više sreće imalo je tridesetak ljudi koji su spaseni iz poplavljenog restorana nakon što su olujom nošeni crijepovi razbili prozore tog lokala, a unutra pokuljala voda.

Jug Engleske najgore je pogođen nevremenom koje je zahvatilo Veliku Britaniju, sa aerodroma Hitrou otkazano više letova, željeznički saobraćaj je u prekidu, a zbog oborenog drveća bilo je problema i u drumskom saobraćaju.

Više od 140 hiljada domaćinstava u Velikoj Britaniji je i dalje je bez struje.

Očekuje se da će vodostaj nabujale Temze ovog vikenda porasti na najviši nivo u proteklih 60 godina, pa je britanski premijer Dejvid Kameron poručio da će učiniti "sve što bude potrebno" da se pomogne naseljima ugroženim poplavom.

Portal Analitika