Politika

MUGOŠA: Vjerovatno će biti koalicije sa NS, ali treba još sačekati

1502miomirm
D
emokratska partija socijalista će o mogućem koalicionom nastupu na lokalnim izborima u Podgorici prvo razgovarati sa aktulenim partnerima, a otvorena je i za saradnju sa Narodnom strankom, izjavio je danas gradonačelnik Miomir Mugoša prilikom polaganja vijenca na spomenik Marku Miljanovu Popoviću.

MUGOŠA: Vjerovatno će biti koalicije sa NS, ali treba još sačekati
Portal AnalitikaIzvor

Kako prenosi agencija MINA, on je ocijenio da je potpuno prirodno i normalno da DPS o mogućem zajedničkom nastupu na izborima prvo razgovara sa partnerima sa kojima je već u koaliciji, Bošnjačkom strankom i Libelarnom partijom, sa kojima su postignuti određeni rezultati u četvorogodišnjem mandatu.

- Prirodno je da nastavimo razgovor sa BS i LP očekujući povoljan ishod. Ali je rano saopštavati tako decidne stavove. Vidite, sada ima nekih novih zvijezda na političkom nebu Crne Gore - rekao je Mugoša novinarima.

1502miomirmmUpitan da prokomentariše mogućnost koalicije DPS sa NS-om, Mugoša je rekao da je sa narodnjacima dobro sarađivao kada su bili zajedno u vladi u široj koaliciji, sve do 2001.

- Imali smo jako korektnu saradnju poštujući i uvažavajući određene razlicitosti – precizirao je on.

Mugoša je dalje kazao da se NS u poslednje vrijeme aktivirala na političkoj sceni i da treba vidjeti kakvi će biti rezultati toga imajući u vidu da nijesu parlamentarna stranka.

- Bilo je puno komentara na račun nekoliko odbornika, među kojima je i odbornik NS-a, u Podgorici gdje su govorili da je to koalicija. Ona to nije, ali ako to bude - saopštićemo jasno. Vjerovatno da hoće, ali treba sačekati.

On je rekao da DPS ne radi kampanjski, već u kontinuitetu i da su u toj stranci uvijek bili za to da tu bude široka koalicija.

- Mislim da mi najbolje osjećamo bilo svih građana, imajući u vidu da se Podgorica permanentno naseljava, da dolaze novi ljudi - rekao je Mugoša.

On je naveo da nema ništa tajnovito u vezi sa lokalnim izborima u Podgorici i da će, čim bude nešto novo, DPS informisati javnost.

- Imajte strpljenja, vjerovatno će to biti uskoro, kada je za očekivati da bude zakazan datum izbora – dodao je Mugoša.

Pojasnio je da postoje zakonski termini u vezi sa datumom izbora.

- Vidite da se mnogo radi na legistlativnom planu u parlamentu, gdje se želi za kratko vrijeme donijeti malo više propisa koji su, plašim se, klizavi, antiustavni i antizakoniti tako da ćemo vjerovatno čekati da se ta situacija razbistri – zaključio je Mugoša.

Portal Analitika