Politika

KNEŽEVIĆ: Ne osnivamo novu stranku, to je predizborna manipulacija

1502knezevic12
F
unkcioner Demokratskog fronta Milan Knežević demantovao je danas za Portal Analitika napis da će nova stranka, sa njim na čelu, biti formirana 3. marta.

KNEŽEVIĆ: Ne osnivamo novu stranku, to je predizborna manipulacija
Portal AnalitikaIzvor

On je zvanično opovrgao informaciju „koju je objavio jedan štampani medij, a koju su prenijeli i elektronski mediji“.

- Politička grupacija koju predvodim neće formirati stranku 3. marta. U ovom trenutku smo isključivo posvećeni daljem snaženju i jačanju Demokratskog fronta, čiji smo jedan od konstituenata, i svaki vid spekulacija na temu formiranja stranke, za vrijeme trajanja predizborne kampanje za lokalne izbore, odbacujem kao nemoguć. Jasno mi je da brojne aktivnosti naše političke grupacije, za koje imamo punu podršku Miodraga Lekića i ostalih članova Predsjedništva DF-a, izazivaju pažnju javnosti, kao i činjenica da po svim istraživanjima javnog mnjenja predstavljamo nezaobilazan politički subjekt koji se kroz koordinacione, inicijativne i mjesne odbore etablirao u gotovom svakom crnogorskom gradu.

U izjavi za Portal Analitika Knežević ističe da odluku o formiranju stranke isključivo može donijeti nakon konsultacija sa članstvom, koordinacionim odborima i funkcionerima „koji su za godinu i po dana, zajedno sa njim, uspjeli da stvore moćan politički subjekt sa stalnim trendom rasta“.

- Cilj političke grupacije koju predvodim je jasan: pobjeda DF-a na lokalnim izborima u Podgorici i u većini crnogorskih opština, kao preduslov demokratizacije crnogorskog društva, koji će dovesti do raspisivanja prijevremenih parlamentarnih izbora. U DF-u smo potpuno posvećeni tom cilju i ovih dana realizujemo niz aktivnosti po crnogorskim gradovima svjesni svoje i snage i odgovornosti da smo nosioci promjena u Crnoj Gori – zaključuje Knežević.

Podsjećamo, Vikend novine su danas objavile da će osnivačka skupština nove partije, koju će predvoditi Milan Knežević, biti održana 3. marta u Podgorici. Od neimenovanih izvora takođe su saznali da će, osim ovog bivšeg člana Socijalističke narodne partije, u organizacionom odboru biti Predrag Bulatović i Zoran Lakušić.

Portal Analitika