Svijet

Prinčevi Vilijam i Hari učestvovali u odbrani od poplava

princeviok1402
B
ritanski prinčevi Vilijam i Hari pomagali su danas u odbrani od poplava sela Dačet, na obali Temze.

Prinčevi Vilijam i Hari učestvovali u odbrani od poplava
Portal AnalitikaIzvor

Prinčevi su u ovo selo stigli oko 6 časova ujutru po lokalnom vremenu i prionuli da pomognu vojnicima pri istovaru vreća s pijeskom namjenjenih odbrani sela.

Prinčevi Vilijam i Hari nisu jedini članovi kraljevske porodice koji su pružili pomoć. Njihova baba, kraljica Elizabeta II, je seljanima čija je zemlja poplavljena poslala hranu i posteljinu sa kraljevskih farmi u Vindzoru.

Engleska, koja je na udaru olujnih vjetrova i padavina još od decembra, je imala najkišovitiji januar od 1766. godine, otkad se vodi meteorološka statistika, a padavine su se nastavile i u tekućem mjesecu, u kojem su zabiljženi naleti vjetra od 160 km na čas.

Najviše se pogođene jugozapadne obale Engleske, djelovi grofovije Somerset i dolina Temze zapadno od Londona, gdje su poplavljene stotine posjeda pošto je rijeka prelila obale.

Prema proceni Pitera Vilisona, iz britanske Agenija za prirodnu sredinu, vodostaj Temze i drugih engleskih rijeka će narednih dana još da se poveća pa će doći do novih plavljenja. Vilison procjenjuje da će proteći mnogo dana, a možda i nedelja, prije nego što se rijeke vrate u korita.

Portal Analitika