Ostalo

Rusija u šoku zbog Pljuščenka

Pljuscenkko
R
usija je u šoku poslije dramatičnog povlačenja njihovog klizačkog heroja Jevgenija Pljuščenka sa Zimskih olimpijskih igara u Sočiju.

Rusija u šoku zbog Pljuščenka
Portal AnalitikaIzvor

Ruska sportska javnost naziva ‘tragedijom’ takav postupak Pljuščenka, koji je u posljednji čas, uoči kratkog programa u četvrtak, odustao od daljeg takmičenja zbog povrede.

“Velika karijera našeg klizača završena je pravom ljudskom tragedijom”, ističe “Sovjetski sport”, navodeći izjavu Pljuščenka koji kroz suze traži oproštaj od svojih navijača.

Ta ‘tragedija’ ipak nije tako teška, s obzirom na da je Pljuščenko Rusima darovao sjajno klizanje u timskoj konkurenciji i doprinio prvom zlatu za svoju zemlju na startu Igara, ali, nekima je to nedovoljna utjeha.

Odustajanje Pljuščenka znači da Rusija prvi put od Igara u Sarajevu 1984. neće imati medalju u muškoj konkurenciji.

Jedni brane Pljuščenka, koji je zbog povrede leđa očigledno morao da odustane, a neki ga i kritikuju.

Predsjednik Ruske klizačke federacije Aleksandar Gorškov rekao je za “Izvestiju” da Pljuščenko napušta Olimpijske igre kao heroj, pošto se uspješno vratio poslije povrede leđa.

“Jevgenij je dao ogroman doprinos našem timu prilikom osvajanja zlata u ekipnoj konkurenciji i to ga čini herojem”, rekao je Gorškov. (B92)

Portal Analitika